Sport Vesti Zrenjanin

Nina Dodik igra fudbal rame uz rame sa dečacima u elemirskom klubu

nina dodik
Nina Dodik sa braćom Nikolom i Markom

Jedanaestogodišnja Nina Dodik iz Elemira učenica je petog razreda Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ iz tog sela i jedina devojčica koja igra fudbal, rame uz rame sa dečacima, u najmlađoj ekipi Fudbalskog kluba Naftagas.

 

Zajedno sa njom, u najmlađoj postavi elemirskog kluba, u kojoj su deca različitih generacija, nastupaju i njena braća – dvanaestogodišnji Nikola i sedmogodišnji Marko.

 

– Bilo mi je drago kada su rekli da će se baviti fudbalom. Malo sam bio skeptičan kada je Nina u pitanju, ali se ispostavilo da su sumnje bile neopravdane – kaže njihov otac Zoran Dodik, i napominje da su sve troje odlični učenici.

 

Nikola je prvi počeo da trenira fudbal, još sa pet godina, dok je bio u zabavištu u mlađoj grupi. A onda se sestra Nina ugledala na njega. Krenula je na treninge kada je bila četvrti razred.

 

– Do tada je igrala fudbal na ulici, zajedno sa nama dečacima – kaže nam Nikola.

 

Nakon toga se i najmlađi Marko ugledao na brata i sestru i takođe sa pet godina postao član FK Naftagas iz Elemira. Sada se dešava da se na nekoj utakmici sve troje nađu zajedno na terenu.

 

– Ne plašim se da će me dečaci povrediti na treningu ili na utakmici. Drugari su me prihvatili kao ravnopravnog člana – ističe Nina Dodik.

 

A njen brat Nikola uz osmeh dodaje – „Uglavnom se dešava da drugi ne mogu da je stignu“.

 

nina dodik

 

Braća navijaju za Zvezdu, a sestra za Partizan

 

Najmlađi članovi porodice Dodik igraju na različitim pozicijama. Nina najviše voli da nastupa u ulozi špica, Nikola je štoper, a Marko zadnji vezni. Čak ni ne navijaju za isti klub. Sestra se ovog puta izdvaja. Nikola i Marko su navijači Crvene zvezde, dok je Nini omiljeni klub Partizan. Nikoli je najdraži fudbaler Nemanja Vidić, a Nini i Marku – Kristijano Ronaldo.

 

– Voleli bismo da nastavimo da se bavimo fudbalom i da budemo uspešni sportisti – složno je ovo troje mladih Elemiraca.

 

A Nina možda pređe u Zrenjanin, u ženski fudbalski klub, kako bi nastavila da se usavršava.

 

FK Naftagas Elemir se, inače, nedavno pohvalio da su njegovi najmlađi članovi dobili nove dresove i da nižu uspehe.

 

„Naši najmlađi članovi u novim dresovima, do nove pobede. Treća pobeda iz pet utakmica i napredak koji je očigledan pod trenerskom palicom Miloša Jankova. Nedavno su savladali Banat iz Zrenjanina sa 1:0, a strelac je bio Lilić. Bravo momci i bravo za Ninu, koja se više nego ravnopravno bori sa dečacima“, saopšteno je iz FK Naftagas.

 

nina dodik
Foto: FK Naftgas Elemir

 

Podeli članak
sinovoz
FAM