Sport

Nikoli Vukeliću bronza u Rumuniji, Banatskom cvetu medalje i u Ćupriji

Karate kluba Banatski cvet

Trener i predsednik Karate kluba Banatski cvet Nikola Vukelić boravio je u Rumuniji, u mestu Trgovište, gde je održano Balkansko prvenstvo u karateu, na kojem je nastupilo više od 800 takmičara iz devet država.

 

Legendarni profesor karatea Vladimir Jorga uputio je poziv Vukeliću da se priključi ovom skupu kao sudija u tradicionalnom karateu.

 

Nikola je, pored suđenja, izašao i na borilište kao takmičar, i u konkurenciji seniora od 21 do 34 godine starosti, uspeo je da osvoji bronzanu medalju u veoma teškoj konkurenciji.

 

Vladimir Jorga i Nikola Vukelić
Vladimir Jorga i Nikola Vukelić

 

Takmičari Karate kluba Banatski cvet nastupili su u Ćupriji na drugom kolu Fudokan lige šampiona za 2018. godinu. Na takmičenju je nastupilo 250 takmičara iz 23 kluba.

 

Ovo je bilo prvo takmičenje Banatskog cveta u okviru Fudokan saveza Srbije, kom se nedavno priključio. Ekipa se sastojala od 7 takmičara, a ostvareni su sledeći rezultati:

 

Karate kluba Banatski cvet

 

U karate borbama prvo mesto osvojili su Goran Samolovac – senior, Srđan Marić – omladinac, Nenad Stanaćev – junior, i Anastasija Nikolić – starija pionirka. Drugo mesto osvojila je Sanja Mrkajić – omladinka, a trećeplasirana je bila Dunja Diklić – juniorka.

 

U katama, Goran Samolovac (senior) osvojio je prvo mesto, a omladnika Sanja Mrkajić – treće.

 

Ekipu je predvodio trener Goran Samolovac.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM