• NIKOLA KOVAČEVIĆ: Najbolji zrenjaninski kajakaš među juniorima

    Član Kajak kluba Begej Nikola Kovačević najbolji je zrenjaninski kajakaš u kategoriji juniora i jedan od najboljih u Vojvodini i Srbiji.   Momak koji je rođen 19. decembra 2001. ovim sportom je počeo da se bavi pre otprilike četiri godine. I za to vreme je postigao izuzetno lepe rezultate, skrenuvši pažnju sportske javnosti na sebe. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIKOLA KOVAČEVIĆ: Najbolji zrenjaninski kajakaš među juniorima

    Član Kajak kluba Begej Nikola Kovačević najbolji je zrenjaninski kajakaš u kategoriji juniora i jedan od najboljih u Vojvodini i Srbiji.

     

    Momak koji je rođen 19. decembra 2001. ovim sportom je počeo da se bavi pre otprilike četiri godine. I za to vreme je postigao izuzetno lepe rezultate, skrenuvši pažnju sportske javnosti na sebe.

     

    – Kajakom sam, moglo bi se reći, počeo da se bavim sasvim slučajno. Ranije sam živeo u Lazarevu i na selu sam trenirao ono što mi je tamo bilo dostupno, a to su fudbal, košarka, odbojka… Kada sam se doselio u Zrenjanin majka me je pitala šta bih ovde da treniram i ja sam odgovorio da bih voleo da se oprobam u kajaku – priča Nikola za portal zrenjaninski.com.

     

    Put ga je u to vreme doveo do Kajak kluba Begej, čiji je član i danas. Iako je relativno kasno počeo da trenira kajak, s obzirom na to da su se mnogi u njegovoj kategoriji ovim sportom bavili već duži niz godina, Nikola se potpuno posvetio treninzima. Sve uz svesrdnu podršku trenera, braće Srđana i Gorana Đorđevića.

     

    – Dolazio sam dvaput dnevno na treninge, iako mi je trebalo 45 minuta peške od kuće do kluba. To znači da sam svakodnevno tri sata trošio samo na šetnju. Ipak, vredno sam radio i rezultati nisu izostali. Kad voliš nešto, zaista nije teško, za sve se nađe vremena i energije – navodi Nikola Kovačević.

     

    nikola kovačević
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Dogurao i do reprezentacije Srbije

     

    Osim osvajanja brojnih medalja na republičkim i pokrajinskim takmičenjima, on je prošle godine, kao član reprezentacije Srbije učestvovao na Svetskom prvenstvu, plasiravši se u finale i na kraju završivši na sedmom mestu. Ove godine osvojio je i bronzanu medalju u jednosedu na Vojvođanskom prvenstvu.

     

    – Zadovoljan sam onim što sam postigao do sada, jer sam za dve godine uspeo da uđem u juniorsku reprezentaciju i da odem na Svetsko prvenstvo. Za kajak su najvažniji upornost i volja – ističe ovaj učenik četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije.

     

    Nikola trenutno diže formu, jer se sprema za državno prvenstvo koje je na programu od 3. do 6. septembra, a nakon toga se završava sezona. A kad startuje nova – Nikola ide po nove medalje.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin