• Nikola Kovačević na zimskim pripremama sa reprezentacijom Srbije

    Od 10. do 20. januara održane su prve zimske pripreme juniorske kajak reprezentacije Srbije u Trebinju. Na njima je bio i Nikola Kovačević, član Kajak kluba Begej.   Kovačević je postigao odličan rezultat na prošlogodišnjem takmičenju u Poljskoj, sa partnerom Nikolom Perakom iz bačkopalanačkog Tarketa. Ušao je u finale u discipini K-2 na 1000 metara […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Kovačević na zimskim pripremama sa reprezentacijom Srbije

    Od 10. do 20. januara održane su prve zimske pripreme juniorske kajak reprezentacije Srbije u Trebinju. Na njima je bio i Nikola Kovačević, član Kajak kluba Begej.

     

    Kovačević je postigao odličan rezultat na prošlogodišnjem takmičenju u Poljskoj, sa partnerom Nikolom Perakom iz bačkopalanačkog Tarketa. Ušao je u finale u discipini K-2 na 1000 metara i zauzeo sedmo mesto od devet finalista, u konkurenciji 50 zemalja. Time se izborio za mesto u reprezentaciji Srbije.

     

    Tokom deset dana boravka u Trebinju reprezentativce je poslužilo vreme, pa su devet dana veslali na reci Trebišnjici. Koristili su i tamošnju halu sportova za fudbal i teretanu za dizanje tegova.

     

    Reprezentativne obaveze Kovačevića nastavljaju se 1. februara kada reprezentacija nastavlja pripreme u Kotoru, gde će ostati deset dana.

     

    Cilj ovih priprema jeste ostvarivanje što boljeg rezultata na Kupu Srbije, koji se održava u drugoj polovini aprila na Adi Ciganliji. Ovo će ujedno biti i izborno takmičenje za odlazak na Svetski kup juniora u Brandeburgu, u Nemačkoj, u maju, i Evropsko prvenstvo za juniore u Račicama, u Češkoj, u julu.

     

    Pored Kovačevića, poziv za učešće na narednim pripremama reprezentacije Srbije očekuju i Milan Zvekić i Biljana Vukov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport