Sport

Nikola Kovačević na zimskim pripremama sa reprezentacijom Srbije

nikola kovačević kajak klub begej

Od 10. do 20. januara održane su prve zimske pripreme juniorske kajak reprezentacije Srbije u Trebinju. Na njima je bio i Nikola Kovačević, član Kajak kluba Begej.

 

Kovačević je postigao odličan rezultat na prošlogodišnjem takmičenju u Poljskoj, sa partnerom Nikolom Perakom iz bačkopalanačkog Tarketa. Ušao je u finale u discipini K-2 na 1000 metara i zauzeo sedmo mesto od devet finalista, u konkurenciji 50 zemalja. Time se izborio za mesto u reprezentaciji Srbije.

 

Tokom deset dana boravka u Trebinju reprezentativce je poslužilo vreme, pa su devet dana veslali na reci Trebišnjici. Koristili su i tamošnju halu sportova za fudbal i teretanu za dizanje tegova.

 

Reprezentativne obaveze Kovačevića nastavljaju se 1. februara kada reprezentacija nastavlja pripreme u Kotoru, gde će ostati deset dana.

 

Cilj ovih priprema jeste ostvarivanje što boljeg rezultata na Kupu Srbije, koji se održava u drugoj polovini aprila na Adi Ciganliji. Ovo će ujedno biti i izborno takmičenje za odlazak na Svetski kup juniora u Brandeburgu, u Nemačkoj, u maju, i Evropsko prvenstvo za juniore u Račicama, u Češkoj, u julu.

 

Pored Kovačevića, poziv za učešće na narednim pripremama reprezentacije Srbije očekuju i Milan Zvekić i Biljana Vukov.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM