• Nikola Kovačević na velika vrata vratio Zrenjanin na kajakašku mapu Srbije

    Kajakaš Begeja i reprezentativac Nikola Kovačević na velika vrata je vratio svoj grad i klub na kajakašku mapu Srbije. I to u godini kada Zrenjanin obeležava titulu „Evropski grad sporta“.   Nikola će, naime, kao član četverca predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u kajaku za juniore i seniore, koje će krajem juna biti održano u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nikola Kovačević na velika vrata vratio Zrenjanin na kajakašku mapu Srbije

    Kajakaš Begeja i reprezentativac Nikola Kovačević na velika vrata je vratio svoj grad i klub na kajakašku mapu Srbije. I to u godini kada Zrenjanin obeležava titulu „Evropski grad sporta“.

     

    Nikola će, naime, kao član četverca predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u kajaku za juniore i seniore, koje će krajem juna biti održano u Poljskoj.

     

    On je na nedavno održanom drugom nacionalnom izbornom takmičenju, u trci seniora, zauzeo četvrto mesto, među osmoricom takmičara. Time je obezbedio mesto u reprezentaciji Srbije u disciplini K-4 500m.

     

    nikola kovačević

     

    O kolikom uspehu se radi, najbolje svedoči podatak da će Kajak klub Begej iz Zrenjanina posle duge 33 godine imati svog predstavnika na evropskom prvenstvu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nikola, navijamo za tebe: Aćin nastupa na Olimpijadi u Tokiju (Foto)

     

    – Na početku godine nisam očekivao da ću se plasirati na evropsko prvenstvo. Ali, posle prvog izbornog takmičenja, odnosno Kupa Srbije, šanse su se drastično povećale. Video sam da mogu puno da postignem i pripremao sam se za drugo izborno takmičenje, koje je bilo pre nekoliko dana u Beogradu. Cilj mi je bio da se plasiram među prva četiri takmičara, i to sam i ostvario – kaže Nikola Kovačević za portal zrenjaninski.com.

     

    nikola kovačević

     

    Od 10. juna Nikola Kovačević na pripremama u Beogradu

     

    Nikola će od 10. juna učestvovati na pripremama na Adi Ciganliji, zajedno sa partnerima u posadi K-4. U pitanju su Stefan Vrdoljak iz Sremske Mitrovice, Luka Stojkov iz Bečeja i Vojin Rudović iz Novog Sada.

     

    – Poznajem ove momke, koji veslaju duži niz godina i koji imaju više iskustva od mene. Dobri smo drugari, družimo se i na takmičenjima, ali i mimo treninga. Ostaje nam da u Beogradu što bolje uveslamo četverac, kako bismo se dobro pokazali na evropskom prvenstvu. Ako tamo dobro prođemo, možemo da očekujemo i učešće na svetskom prvenstvu, koje se održava krajem avgusta u Portugaliji – ističe Kovačević.

     

    nikola kovačević

     

    On dodaje da je prezadovoljan postignutim u prošloj i ovoj godinu, imajući u vidu sve što se dešavalo u vezi sa pandemijom koronavirusa.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Prošla godina je počela normalno, ali onda su usledili poznati događaji. Trenirali smo u kućnim uslovima, a dolazili smo na vodu kada je bilo moguće. Isprva nije bilo nadmetanja, da bi kasnije usledilo prvo izborno takmičenje i državno prvenstvo. Zahvaljujući tada postignutim rezultatima, učestvovao sam na ovogodišnjim pripremama reprezentacije u Turskoj, koje su trajale mesec i po dana – naglašava Nikola Kovačević.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport