Sport Vesti Zrenjanin

Nikola Kirćanski je momak za primer – radi, trenira i osvaja zlatne medalje!

nikola kirćanski
Foto: Zoran Bogaroški

Članovi Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom K2 iz Zrenjanina osvojili su pet medalja na državnom pojedinačnom prvenstvu u stonom tenisu. Prvenstvo je održano u Master centru u Zemunu.

 

Zlatnu medalju osvojio je Nikola Kirćanski, srebrom su se okitili Sanja Mijatović i Goran Perlić, dok je bronza pripala Milanu Zelenu i Kristini Arančić.

 

Portal zrenjaninski.com posetio je dvadesetosmogodišnjeg Nikolu Kirćanskog u njegovom domu i evo šta nam je on kazao nakon ovog velikog uspeha.

 

– Konkurencija je bila zaista jaka, ali sam uspeo da se domognem zlatne medalje – kazao je Nikola.

 

 

On se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u klubu čiji je član.

 

– Grad nam dosta pomaže što se tiče finansijskih sredstava. Međutim, najveći problem je da privučemo mlade osobe sa invaliditetom u naš klub. Jedan od razloga zašto bi trebalo da nam se pridruže jeste i taj da, ako osvoje medalje na međunarodnoj sceni, mogu sebi da obezbede državne stipendije i penzije – objašnjava Nikola Kirćanski.

 

Pročitajte još: Prvi put u istoriji gradski derbi pripao Stenesu! (Foto)

 

Nikola se stonim tenisom bavi od 2005, a godinu dana kasnije postao je član kluba K2. On se takmiči u kategoriji osoba sa najblažim stepenom invalidnosti. Puno puta je bio državni prvak

 

Nikola je završio srednju Medicinsku školu i Defektološki fakultet u Novom Sadu. Master studije je završio ove godine u Beogradu. Radi u Centru za socijalni rad u Zrenjaninu, u Dnevnom boravku „Alternativa“. Trenira poslepodne i uveče, nakon posla.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM