• NIKOLA DRAGOJLOV: Zrenjaninac u redovima bejzbol reprezentacije

    Da li ste znali da Zrenjanin ima reprezentativca u bejzbolu? Da, tačno je! Njegovo ime je Nikola Dragojlov.   Šesnaestogodišnji Nikola je član kadetske i juniorske bejzbol reprezentacije Srbije! I to već nekoliko godina. Iako ovaj sport nije toliko popularan u Srbiji, mladi Zrenjaninac ne odustaje od bavljenja ovom sportskom disciplinom i krupnim koracima ide […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIKOLA DRAGOJLOV: Zrenjaninac u redovima bejzbol reprezentacije

    Da li ste znali da Zrenjanin ima reprezentativca u bejzbolu? Da, tačno je! Njegovo ime je Nikola Dragojlov.

     

    Šesnaestogodišnji Nikola je član kadetske i juniorske bejzbol reprezentacije Srbije! I to već nekoliko godina. Iako ovaj sport nije toliko popularan u Srbiji, mladi Zrenjaninac ne odustaje od bavljenja ovom sportskom disciplinom i krupnim koracima ide napred. O tome svedoče brojne medalje koje čuva u svojoj sobi, a koje je osvajao sa drugarima iz reprezentacije i kluba na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

     

    Nikola Dragojlov je rođen 2. septembra 2003. godine. Učenik je drugog razreda Tehničke škole u Zrenjaninu, a pohađa smer za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje. Bejzbolom se bavi od 2013. godine. Od početka je bio član Bejzbol kluba Bečkerek, ali je, nakon što je klub u međuvremenu obustavio aktivnosti, prešao u Bejzbol klub Novi Sad. Reprezentativac Srbije je od 2015.

     

    – Ovim sportom sam počeo da se bavim zahvaljujući drugaru koji me je pitao da li želim da treniram bejzbol. Do tada nikada nisam trenirao neki ekipni sport. Uglavnom sam se bavio borilačkim veštinama, kao što su džudo i rvanje. Međutim, hteo sam da probam nešto novo, da vidim kako će mi ići. Čuo sam za bejzbol i ranije a, pošto nije toliko popularan u Srbiji, želeo sam da se isprobam u tom sportu. U to vreme ga je u Zrenjaninu treniralo puno dece – priča Nikola za portal zrenjaninski.com.

     

    Zapaženi nastupi po Evropi

     

    Ispostavilo se da je izbor bio pun pogodak. Ovaj talentovani sportista je napredovao iz godine u godinu. S drugarima je nastupao u Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji… Gde god su odlazili imali su zapažene nastupe. O tome svedoče i medalje i pehari koje nam je Nikola pokazao kad nas je, zajedno sa ocem Sašom, nekadašnjim rvačem, ugostio u svojoj kući, u naselju Bagljaš.

     

    Uprkos tome što sada putuje u Novi Sad, do tamošnjeg kluba, Nikola kaže da mu nije naporno. Ima sasvim dovoljno slobodnog vremena, tako da može da uklopi sve obaveze. Ipak, voleo bi da jednog dana opet obuče dres Bečkereka.

     

    – Imao sam zapažene rezultate i sa Bejzbol klubom Bečkerek. Voleo bih da se ponovo aktivira naš klub, jer je ipak drugačije kad iz rodnog grada putujem u drugi grad da bih trenirao. Svojevremeno nas je bilo i tridesetak u klubu, sada su ostala samo nas petorica koji smo nastavili da treniramo – navodi naš sagovornik.

     

     

    Naredne godine turnir u Japanu

     

    Za godinu dana Nikolu očekuje put u Japan, na turnir koji se tamo tradicionalno održava.

     

    – Jedva čekam da odem u Japan, jer mi je to jedna od želja. A velika želja mi je i da odem u Ameriku – iskren je Nikola.

     

    On bi voleo da jednog dana postane trener i da doprinese tome da bejzbol zaživi u Zrenjaninu. Do tada, vredno uči, trenira i prikuplja nova znanja. Prisustvuje i seminarima i kampovima koje po Evropi, pa samim tim i u Srbiji, drže stručnjaci iz Amerike, a na kojima polaznici prikupljaju nova saznanja, uče se novim tehnikama, savetuju kako da podnesu poraze, druže se…

     

    – Nešto najbolje što mi je bejzbol doneo jeste to što mi je razvio sportski duh. Naravno, tu su i putovanja – kaže na kraju član bejzbol reprezentacije Srbije Nikola Dragojlov.

     

    nikola dragojlov
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport