• Nenad Momirski: Milan Piperski je jedan od najzaslužnijih što sam nastavio školovanje

    Nekadašnji član Bokserskog kluba Petrovgrad i reprezentativac Srbije Nenad Momirski iz Zrenjanina, iako je imao veoma uspešnu takmičarsku karijeru, odlučio je da se mlad, sa svega 20 godina, povuče iz ringa i posveti fakultetu i poslu trenera funkcionalnih treninga.   Dvadesetčetvorogodišnji Momirski kaže da je njegov bivši trener i aktuelni selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nenad Momirski: Milan Piperski je jedan od najzaslužnijih što sam nastavio školovanje

    Nekadašnji član Bokserskog kluba Petrovgrad i reprezentativac Srbije Nenad Momirski iz Zrenjanina, iako je imao veoma uspešnu takmičarsku karijeru, odlučio je da se mlad, sa svega 20 godina, povuče iz ringa i posveti fakultetu i poslu trenera funkcionalnih treninga.

     

    Dvadesetčetvorogodišnji Momirski kaže da je njegov bivši trener i aktuelni selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski jedan od najzaslužnijih što je upisao fakultet.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jedna od naših najboljih fudbalerki Željka Belovan novo pojačanje Spartaka iz Subotice

     

    – Rekao mi je da ne treba da se zadovoljim srednjom školom, već da nešto uradim od svog života. Govorio mi je da upišem bilo koji fakultet, da ulažem u sebe i svoje znanje, i da će mi se to vremenom isplatiti – govori Momirski.

     

    nenad momirski
    Foto: Dejan Krstić

     

    Takmičarska karijera trajala osam godina

     

    Nenad je bio juniorski šampion Srbije, član seniorske reprezentacije, osvojio je kikindsku „Zlatnu rukavicu“, međunarodni turnir „Velikani Slavije“ u Banjaluci, boksovao je profi mečeve… Takmičarska karijera mu je trajala osam godina, a onda je 2019. upisao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

     

    – U decembru te godine imao sam poslednji meč u Superligi i predstavljao sam Boks klub Metalac iz Valjeva. Posle toga je krenuo januarski ispitni rok, a onda je došao i koronavirus, koji je sve zaustavio. Uoči pandemije, inače, završio sam i uspešno položio kurs za specijalistu funkcionalnog fitnesa – priča za portal zrenjaninski.com Nenad Momirski.

     

    U međuvremenu se zaposlio u Bokserskom savezu Vojvodine, gde je bio angažovan na mestu sekretara. A u decembru 2020. dobio je poziv Boks kluba Partizan da boksuje za crno-bele, pa je otišao sa njima na pripreme.

     

    – Međutim, tamo sam proveo svega nedelju dana jer je opet usledio januarski ispitni rok na fakultetu. A bilo je puno posla i u savezu. Čuo sam se sa trenerom Manetom Marčetom i objasnio mu da nisam u mogućnosti da redovno treniram i da se u potpunosti posvetim takmičarskim obavezama – ističe Momirski.

     

    nenad momirski
    Foto: Dejan Krstić

     

    Boks je sam po sebi zanimljiv

     

    Pre dve godine u Novom Sadu je video oglas jedne teretane koja je tražila radnike, pa se prijavio da bude trener funkcionalnih treninga. Kada je došao na razgovor, vlasnik teretane mu je predložio da drži personalne treninge boksa i od tada se time bavi.

     

    – Angažovan sam u dvema teretanama. Vežbači sa kojima radim su različitih godišta i zanimanja. Najmlađi član na grupnim treninzima ima 14 a najstariji 50 godina. Uglavnom se radi o fizički neaktivnim ljudima, čiji posao je vezan za kancelariju, a koji imaju želju da se aktiviraju. Ili su u pitanju osobe koje već idu na treninge snage, ali traže nešto novo. A boks je sam po sebi zanimljiv, uvek ima nešto novo što može da se nauči i radi – ističe Momirski.

     

    On kaže da se sada možda i više pronalazi u ovom trenerskom poslu, nego kao takmičar, jer voli drugima da prenosi znanje, svoja takmičarska iskustva, ono što su ga treneri učili i što je naučio na fakultetu.

     

    – Bez obzira na to, moram da priznam da mi često nedostaju takmičenja. Kad bih mogao ovako, bez dana ozbiljnog treninga, da boksujem, odmah bih ušao u ring za svoju dušu. Ali, ne ide to baš tako – kroz osmeh ističe naš sagovornik.

     

    PROČITAJTE JOŠ: 4.000 DINARA stiže za manje od minut – registruj se i osvoji BONUS!

     

    Nenadu je ostalo još pet ispita na fakultetu i planira da diplomira u narednih godinu dana. Nakon toga će se u potpunosti posvetiti poslu trenera.

     

    – Želim da se bavim rekreativnim boksom, da pomognem ljudima da se fizički aktiviraju i da shvate koliko je to bitno u svakodnevnom životu – završava razgovor Nenad Momirski.

     

    nenad momirski

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport