• NENAD MOMIRSKI: Jedan od najperspektivnijih boksera mlađe generacije

    Jedan od trenutno najperspektivnijih i najboljih zrenjaninskih boksera mlađe generacije Nenad Momirski ovim sportom je počeo da se bavi ugledajući se na svog idola Milana Piperskog.   Danas mu je ovaj legendarni srpski bokser trener u Boks klubu Petrovgrad, ali i selektor, s obzirom na to da je dvadesetogodišnji Momirski i član reprezentacije Srbije. Do […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NENAD MOMIRSKI: Jedan od najperspektivnijih boksera mlađe generacije

    Jedan od trenutno najperspektivnijih i najboljih zrenjaninskih boksera mlađe generacije Nenad Momirski ovim sportom je počeo da se bavi ugledajući se na svog idola Milana Piperskog.

     

    Danas mu je ovaj legendarni srpski bokser trener u Boks klubu Petrovgrad, ali i selektor, s obzirom na to da je dvadesetogodišnji Momirski i član reprezentacije Srbije. Do sada je imao četrdesetak mečeva, iz kojih je u većini slučajeva izlazio kao pobednik. Trenutno boksuje u lakoj kategoriji, do 60 kilograma.

     

    – Boksom sam počeo da se bavim 2012. godine, u sedmom razredu osnovne škole. U to vreme Piperski je bio slavan i njegov uspeh je na neki način uticao i na moju odluku da se posvetim ovom sportu. Igrom slučaja, stric mog drugara je Srđan Evđenić, koji je zajedno sa Piperskim držao treninge i tako je sve počelo. Od Piperskog se zaista može naučiti puno toga. Odličan je trener, možda i najbolji na ovim prostorima kada je reč o tehnici izvođenja udaraca i okreta. Sjajan je i prijatelj i pedagog, ume da sasluša, da pomogne, pruži savet i prenese znanje  – priča Neša Momirski za portal zrenjaninski.com.

     

    Za sedam godina, koliko se aktivno bavi boksom, Momirski je, zahvaljujući trudu i rezultatima, poneo dres seniorske reprezentacije Srbije. Kada je reč o rezultatima, 2015. godine je uzeo zlato na državnom prvenstvu kao junior, a kao školarac je osvojio bronzanu medalju na republičkom šampionatu. Poslednje dve godine, otkako je senior, dvaput se desilo da se u četvrtfinalu sretne s favoritom iz njegove kategorije, Nemanjom Gavrilovićem, i da oba puta bude poražen.

     

    – Najrealnije bi bilo da smo se drugi put Nemanja i ja sreli tek u finalu, ali šta je tu je. Nastavljam da radim i da se pripremam za nova takmičenja koja me očekuju – ističe Momirski.

     

    nenad momirski
    Foto: Zoran Bogaroški

    Pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji

     

    On se nedavno vratio sa tronedeljnih bazičnih priprema na Zlatiboru, a trenutno je na specifičnim pripremama na Avali. Između toga je imao nekoliko dana odmora. Na ove pripreme reprezentacije, inače, ide po nekoliko boksera iz svake kategorije i zavisno od forme biće odabrani oni koji će ići na Svetsko prvenstvo u Rusiji 12. septembra.

     

    – Nadam se da ću biti jedan od putnika u Rusiju. Ukoliko se to ne dogodi, svakako me u oktobru očekuje Prva liga Srbije, u kojoj je prošle godine boksovalo samo šest klubova. Minule sezone sam nastupao prvo za Vojvodinu, onda za Loznicu, zahvaljujući dvojnoj registraciji. Videćemo koji će klub ovog puta ponuditi bolje uslove. U skladu sa tim ću i doneti odluku za koga ću da boksujem u Prvoj ligi. Sledi i Balkansko prvenstvo, koje će posle puno godina ponovo biti uvedeno u kalendar takmičenja – kaže Momirski.

     

    On na kraju poziva sve zainteresovane koji žele da treniraju boks da dođu u Boks klub Petrovgrad, čije se prostorije nalaze ispod zapadne tribine Gradskog stadiona. Petrovgrad je, inače, ove godine bio najuspešniji klub na vojvođanskom prvenstvu. Treninzi su svakog radnog dana od 18 sati tokom leta, a od septembra od 20 časova.

     

    – Imamo olimpijsku školu boksa koja je besplatna, tako da svako do 18 godina može da dođe da se upiše i da trenira sa nama. Atmosfera u klubu je odlična, a na treningu nas bude i tridesetak – napominje Nenad Momirski.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport