• Nenad Mećavin se za samo nekoliko meseci svrstao među najbolje vozače

    Za svega nekoliko meseci, koliko se profesionalno bavi auto-trkama, Nenad Mećavin iz Zrenjanina je uspeo da se svrsta među najuspešnije takmičare u Srbiji.   Sportski auto i karting savez Srbije dodelio mu je medalju za osvojeno treće mesto u generalnom plasmanu na Nacionalnom šampionatu Srbije u auto-trkama na kružnim stazama. Mećavin je ovo priznanje osvojio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nenad Mećavin se za samo nekoliko meseci svrstao među najbolje vozače

    Za svega nekoliko meseci, koliko se profesionalno bavi auto-trkama, Nenad Mećavin iz Zrenjanina je uspeo da se svrsta među najuspešnije takmičare u Srbiji.

     

    Sportski auto i karting savez Srbije dodelio mu je medalju za osvojeno treće mesto u generalnom plasmanu na Nacionalnom šampionatu Srbije u auto-trkama na kružnim stazama. Mećavin je ovo priznanje osvojio u klasi III, od 1151 do 1400 kubika, grupe N.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Davor Štefanek u Novom Bečeju uručio poklone Sportskog saveza Srbije

     

    U razgovoru za portal zrenjaninski.com, on ističe da je to dobar vetar u leđa za naredna takmičenja koja ga očekuju u ovoj godini. Mećavin se, inače, profesionalno bavio vožnjom kartinga od 2015. a vozio je i šampionat Srbije u tom sportu. Prošle godine je, međutim, kupio auto za trke, i to folksvagen polo GTI.

     

    – Već je bio kraj takmičarske sezone i preostala je dupla trka na stazi NAVAK. Tada sam zapravo prvi put i isprobao auto na stazi, jer nisam imao prilike ranije da ga vozim. Pritom me je dočekalo vatreno krštenje, jer je oba dana, kada su se vozile trke, padala kiša. Međutim, snašao sam se, postizao sam dobra vremena i sve je prošlo u najboljem redu. U mojoj klasi, isti auto kao moj, vozio je i momak koji je prethodno uzeo titulu na reliju, kao i vozač koji se trka već 15 godina. Postizao sam identična vremena kao i oni, što mi je bilo bitno, s obzirom na to da sam prvi put seo u auto – priča Nenad Mećavin za naš portal.

     

    Prvi put je zauzeo treće mesto, a u drugoj trci je stigao na cilj kao drugoplasirani. U generalnom plasmanu je bio treći, zbog čega je zaslužio medalju Sportskog auto i karting saveza Srbije.

     

    nenad mećavin

     

    Od ove godine nastupa za tim MDA

     

    Nenad je prošle godine vozio za tim iz Kragujevca, ali od ove godine nastupa za MDA iz Zrenjanina, čiji je osnivač i predsednik Aleksandar Momčilov. Prva trka u ovoj godini ga očekuje početkom aprila. Biće to na čuvenoj trkačkoj stazi Hungaroring u Mađarskoj, gde će se voziti trke na kružnim stazama za šampionat Srbije. Potom slede i nastupi u Hrvatskoj i Slovačkoj.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Cilj mi je da se ovim sportom bavim dokle god mogu i da postižem što bolje rezultate, jer sam se odmalena zanimao za automobile i auto-trke. Sećam se, kad sam imao 17 godina, tata i ja smo napravili našeg prvog trkačkog „juga“. Nažalost, u Zrenjaninu nema puno interesovanja za auto-trke, a samim tim nema ni podrške. Nekako je naš grad uvek naginjao ka moto-trkama, u kojima se uvek isticao – zaključuje Nenad Mećavin.

     

    nenad mećavin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport