• NBA – Nova sezona 2022/23

    Boston i Filadelfija otvorili su još jednu sezonu najkvalitetnije lige na svetu. Seltiksi su slavili i nova sezona je već u punom jeku. Regularni deo trajaće sve do 9. aprila i svi klubovi imaće priliku da odigraju 82 utakmice i tako pokažu da li su sposobni za neku od plej-of pozicija ili možda kroz plej-in […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NBA – Nova sezona 2022/23

    Boston i Filadelfija otvorili su još jednu sezonu najkvalitetnije lige na svetu. Seltiksi su slavili i nova sezona je već u punom jeku. Regularni deo trajaće sve do 9. aprila i svi klubovi imaće priliku da odigraju 82 utakmice i tako pokažu da li su sposobni za neku od plej-of pozicija ili možda kroz plej-in dođu do razigravanja za titulu. Mnogo toga o NBA ali i košarci generalno možete naći na sajtu Kladionice.tv, a tu recimo možete saznati nešto više o Balkan Bet lucky six ili Happy Monday Mozzart promocijama.

     

    Favoriti za osvajanje NBA trofeja

     

    Prošlogodišnji šampion Golden Stejt Voriorsi i ove sezone sačuvali su jezgro tima. Stef Kari, Klej Tompson, Vigins, Džordan Pul i Drejmong Grin glavni su oslonac tima. Jedino bi problem moglo da bude to što su ova poslednja dvojica bila učesnici velikog incidenta kada je Grin prosto nokautirao Pula. Videćemo da li će to imati uticaja u nastavku sezone.

     

    Milvoki Buks još jednom imaju strašan tim na papiru sa Janisom „Grčkom nakazom“, Holidejom, Midltonom i još nekoliko odličnih igrača zadatka. Ekipu je napustio Di Vinćenco ali to neće mnogo uticati na igru ovog tima jer imaju dosta dobrih šutera za tri poena koji mogu napraviti dar mar bilo kojem timu.

     

    Boston Seltiks su takođe sačuvali startnu petorku. Sada je ovo za jednu godinu iskusniji tim. Igrali su finale prošle godine iako prognoze nisu bile u njihovu korist. Tatum je sada jedan od superstara lige, Braun je odmah tu negde. Smart i Horford su igrači koje bi svaki tim poželeo i očekujemo dosta od Bostona u ovoj sezoni takođe.

     

    Denver Nagets – možda deluje da su na ovoj listi pomalo subjektivno zbog MVP lige i najbolјeg srpskog igrača Nikole Jokića, ali sada su konačno kompletni. Ako Marej i Porter ne budu imali problema sa povredama, Denver može mnogo ove sezone. Prilično dobra podrška očekuje se od bivšeg igrača Bruklin Netsa Brusa Brauna koji je ol raund igrač specijalnih zadataka.

     

    Ne treba zaboraviti Filadelfiju 76ers i Bruklin Nets koji imaju velike zvezde u timu poput Embid, Harden ili Duranta i Irvinga na drugoj strani. Treba videti kako će njihova povezanost izgledati u tekućoj sezoni.

     

    O tome kako je prošla prethodna sezona, kako je izgledao put do titule i ostale zanimlјivosti možete saznati u jednom od autorskih tekstova o NBA sezoni 2021/22.

     

    Probajte da sve mečeve ispratite u nekom lepom društvu.

     

    Srpski igrači u NBA 2022/23 sezoni

     

    Pored već pomenutog Nikole Jokića, koji već igra dugo sa velikim uspehom u NBA ligi, igrač iz Srbije koji će biti na NBA terenima je i Bogdan Bogdanović koji je i dalјe u Atlanti. Ima malih problema sa povredama ali nadamo se da će se to brzo rešiti. Dalјe, tu je Aleksej Pokuševski koji već nekoliko sezona igra u Oklahoma Siti Tunder. Boban Marjanović, gorostas iz Bolјevca, još jednom je promenio klub i sada je član Hjuston Roketsa. Novi naš igrač u NBA karavanu je mladi Nikola Jović koji je nova akvizicija Majami Hita.

     

    Sve u svemu, očekuje nas jako zanimlјiva sezona u kojoj često ne pobedi onaj najbolјi tim na početku, već tim koji sačuva svoje najbolјe igrače od povreda i uđe svež u poslednji deo sezone koja je jako duga i traje između osam i devet meseci za timove koji dođu do kraja. Uzbuđenja i atraktivnih poteza će biti svakako i to je nešto što je sigurno. Uživajte u još jednoj NBA sezoni.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]