• Najtrofejniji gradski klub: Rvači Proletera čine okosnicu nacionalnog tima

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba Proleter Marka Stanojčića.   Prijem je organizovan u kabinetu gradonačelnika. Prisustvovali su mu i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.   Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najtrofejniji gradski klub: Rvači Proletera čine okosnicu nacionalnog tima

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba Proleter Marka Stanojčića.

     

    Prijem je organizovan u kabinetu gradonačelnika. Prisustvovali su mu i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

    Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, teme današnjeg razgovora odnosile su se na strategiju razvoja i rad RK Proleter u narednom periodu. Bilo je reči i o nastupu članova kluba na predstojećim velikim takmičenjima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slodes naneo neočekivani poraz zrenjaninskom Proleteru (Foto)

     

    Željko Trajković je ovom prilikom istakao da okosnicu nacionalnog tima Srbije, odnosno polovinu rvača koji nastupaju za reprezentaciju, čine upravo članovi Proletera. To su Kristijan Fris, Mate i Viktor Nemeš, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja. Zato je na sastanku bilo reči i o njihovim nastupima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje bi trebalo da se održi u decembru, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredne godine.

     

    Rvački klub Proleter najtrofejniji je sportski kolektiv u našem gradu, sa osvojenih sedamnaest titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji i nebrojeno trofeja u pojedinačnoj. Poslednju titulu aktuelni šampioni Srbije osvojili su 2019. To se desilo u godini velikog jubileja – jednog veka rvačkog sporta u Zrenjaninu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport