• Najmlađi član Jedinstva: Petar Draganić debitovao za prvi tim (Foto)

    Fudbalski klub Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, član Vojvođanske lige „Istok“, odlučio je da podmladi kadar, pa je u finišu prelaznog roka angažovao sedamnaestogodišnjeg ofanzivca Petra Draganića. Petar Draganić je prošao školu zrenjaninskog Radničkog i sada se, željan dokazivanja na terenu, vratio u rodno selo.   On je, ujedno, najmlađi prvotimac Jedinstva koji će nastupati na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najmlađi član Jedinstva: Petar Draganić debitovao za prvi tim (Foto)

    Fudbalski klub Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, član Vojvođanske lige „Istok“, odlučio je da podmladi kadar, pa je u finišu prelaznog roka angažovao sedamnaestogodišnjeg ofanzivca Petra Draganića. Petar Draganić je prošao školu zrenjaninskog Radničkog i sada se, željan dokazivanja na terenu, vratio u rodno selo.

     

    On je, ujedno, najmlađi prvotimac Jedinstva koji će nastupati na prvenstvenim utakmicama. Ovo mu je debi u seniorskoj konkurenciji, ako se izuzme nekoliko treninga koje je odradio sa prvim timom Radničkog.

     

    – Svestan sam koliko treba da radim da bih se izborio za svaki minut, ali jedva čekam da mi trener Boško Mihajlović pruži šansu da pokažem šta i koliko mogu. Mislim da mi to neće biti problem, jer odavno nisam imao ovoliku želju da se dokažem i da idem na treninge. Na meni je da uporno radim i napredujem – kazao je Petar Draganić za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Beatrix Orban zauzela peto mesto na takmičenju olimpijskih nada u Češkoj

     

    petar draganić

     

    Prvu priliku da zaigra u dresu Jedinstva momak rođen 2004. godine imao je u prethodnom kolu, na gostovanju u Elemiru. Tamo je Jedinstvo odmerilo snage sa domaćinom Naftagasom i pretrpelo poraz rezultatom 4:1.

     

    – Nisam očekivao da će me trener uvesti u igru, ali mi je dao šansu u drugom poluvremenu. Svestan sam velike odgovornosti i nadam se da će se minutaža povećavati. Treba da steknem iskustvo, a mislim da je olakšavajuća okolnost to što igram u Banatskom Karađorđevu, jer imam podršku svih u mom selu – naglašava Draganić.

     

    petar draganić

     

    Petar potiče iz sportske porodice

     

    Podrška nije izostala ni od potpredsednika FK Jedinstvo Dragana Radakovića, koji je i najzaslužniji za dolazak mladog Draganića u klub sa velikim ambicijama.

     

    – Radaković me je pratio još dok sam igrao u kadetskoj i omladinskoj ligi. Stalno mi je govorio da me čeka kapitenska traka u Jedinstvu, ali da prvo završim školu. Onda je usledio i konkretan poziv da pređem u Jedinstvo. Pričali smo o ambicijama kluba i koliko bi to odgovaralo mojoj igračkoj karijeri. Mislim da će ovo biti dobro iskustvo za mene – ocenio je Draganić.

     

    petar draganić

     

    Pre nego što je prihvatio ponudu, mladi ofanzivac, inače učenik trećeg razreda Tehničke škole u Zrenjaninu, posavetovao se sa ujakom Petrom Rajlićem, nekadašnjim odličnim golgeterom, a kasnije fudbalskim trenerom.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Sa ujakom sam pričao oko prelaska i on me je savetovao da prihvatim ponudu. Osim ujaka, i moj deda Čedo Rajlić, koji se takođe uspešno bavio fudbalom, uticao je na moj dosadašnji razvoj. Uz dedu sam, još kao klinac, ostvario prvi kontakt sa loptom. On me je naučio da žongliram i šutiram na gol – navodi Petar Draganić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport