• Najavljen nastavak strateških ulaganja u razvoj sporta u opštini Žitište

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas opštinu Žitište, gde je sa predsednikom opštine Mitrom Vučurevićem i članovima Sportskog saveza razgovarao o nastavku strateškog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Basti je tom prilikom uručena plaketa za doprinos resornog sekretarijata razvoju sporta na teritoriji žitištanske opštine.   Pokrajinski sekretar je obišao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najavljen nastavak strateških ulaganja u razvoj sporta u opštini Žitište

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas opštinu Žitište, gde je sa predsednikom opštine Mitrom Vučurevićem i članovima Sportskog saveza razgovarao o nastavku strateškog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Basti je tom prilikom uručena plaketa za doprinos resornog sekretarijata razvoju sporta na teritoriji žitištanske opštine.

     

    Pokrajinski sekretar je obišao OFK Begej u Žitištu, gde su Pokrajina i Opština zajedno uložile ukupno 3,5 miliona dinara u rekonstrukciju svlačionica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odličan učinak seniora i pionira Karate kluba Zrenjanin na prvenstvima

     

    – Do sada je u opštini Žitište uglavnom ulagano u sportsku infrastrukturu za fudbalske klubove. S tim ulaganjem ćemo nastaviti, jer iz ove sredine potiče mnogo dobrih fudbalera – kazao je Dane Basta.

     

    On je istakao i to da je jedan od prioriteta unapređenje školske sportske infrastrukture.

     

    – Opština Žitište je jedna od onih koje dosta ulažu u sport. U njoj imamo odličnog partnera za nastavak saradnje u realizaciji projekata koji će obezbediti još bolje uslove za bavljenje sportom u ovom delu Banata – naveo je Basta.

     

    Veliko interesovanje za bavljenje sportom

     

    Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević naglasio je da je proteklih nekoliko godina dosta ulagano u sportsku infrastrukturu u toj opštini. Kao jedno od najznačajnijih ulaganja izdvojio je izgradnju sportske hale u Banatskom Karađorđevu. Pomenuo je i izgradnju i obnovu otvorenih sportskih terena u naseljenim mestima, te rekonstrukciju objekata na fudbalskim stadionima.

     

    – Sve ove projekte na zavidnom nivou je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – rekao je Vučurević i naveo da je Pokrajina samo u sportsku halu u Banatskom Karađorđevu uložila oko 60 miliona dinara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Vučurević je dodao da je interesovanje za bavljenje sportom u toj opštini veliko, te da će lokalna samouprava nastaviti da podražava razvoj školskog sporta u osnovnim školama i klubovima, kao i organizovanje seniorskih sportskih takmičenja.

     

    Basta i Vučurević obišli su i trim-staze u parku u Banatskom Dvoru i stadion FK Jedinstvo u Banatskom Karađorđevu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport