• Najavljen četvrti Zrenjaninski polumaraton, do sada više od 700 prijavljenih

    Ovogodišnji 4. po redu Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 6. oktobra. Početak je zakazan za 11 časova ispred Gradske kuće.   Zrenjaninski polumaraton su danas najavili organizatori, članovi Atletsko – rekreativnog kluba Petrovograd.   – Do sada imamo 714 prijavljenih. S obzirom na to da se učesnici mogu prijaviti i narednih dana, kao i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najavljen četvrti Zrenjaninski polumaraton, do sada više od 700 prijavljenih

    Ovogodišnji 4. po redu Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 6. oktobra. Početak je zakazan za 11 časova ispred Gradske kuće.

     

    Zrenjaninski polumaraton su danas najavili organizatori, članovi Atletsko – rekreativnog kluba Petrovograd.

     

    – Do sada imamo 714 prijavljenih. S obzirom na to da se učesnici mogu prijaviti i narednih dana, kao i na sam dan trke, očekujemo da će na polumaratonu, u „Trci zadovoljstva“ i štafeti učestvovati oko 800 trkača. To je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu – kaže Miroslav Molnar, jedan od organizatora. – Polumaraton ima međunarodni karakter, jer je učešće potvrdilo 26 takmičara iz Bosne i Hercegovine, četvoro iz Rumunije, troje iz Crne Gore i po jedan iz Hrvatske, Italije i Makedonije. Ono što nas posebno raduje jeste da do danas imamo prijavljeno učešće 170 Zrenjaninaca. To je mnogo veći broj u odnosu na prošlu godinu – istakao je Molnar.

     

    Najviše takmičara prijavilo se baš za polumaraton – 343, a 293 učestvovaće u „Trci zadovoljstva“. Prijavljeno je i 26 štafeta. Učešće su najavili i poznati maratonci Ivan Miškeljin, Miloš Dajević, Miloš Milosavljević i Kristijan Stošić. U ženskoj konkurenciji trčaće prošlogodišnja pobednica Aleksandra Borkanović.

     

    Meteorolozi su najavili vreme idealno za trke: temperaturu od 17 stepeni, bez padavina.

     

    zrenjaninski polumaraton

     

    Trke učenika osnovnih škola

     

    Osim polumaratona i „Trke zadovoljstva“, i ove godine biće organizovane i trke učenika osnovnih škola.

     

    – Ove godine, osim učenika viših razreda, uveli smo trke i učenika nižih – kaže Vukosava Đapić Atanacković, sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina. – Publici je jako zanimljiva i trka beba, a ove godine ih imamo baš mnogo prijavljenih – istakla je Atanacković.

     

    Trasa polumaratona počinje ispred Gradske kuće, pa vodi kroz ulicu Aleksandra Karađorđevića, Svetosavsku, Slobodana Bursaća, Petefijevu, Obilićevu, Obalu Sonje Marinković, Zmaj Jovinu, 4. jula, Dr Laze Kostića, Koče Kolarova i Vojvode Petra Bojovića. Trasa dalje vodi na Žuti most, do cilja koji je ispred Gradske kuće. Polumaratonci će ovaj krug optrčati tri puta.

     

    Ove ulice biće zatvorene za saobraćaj tri sata zbog same trke, a još sat ranije kako bi se trasa pripremila za trku.

     

    Pročitajte još: Takmičarima Zrenjanina tri medalje na prvenstvu Vojvodine

     

    Kotizacija za učešće je 1.600 dinara, a prijave se primaju i na sam dan održavanja polumaratona.

     

    Organizatori su pozvali Zrenjanince da, ako ne trče Zrenjaninski polumaraton ili „Trku zadovoljstva“, obavezno podrže učesnike, da li na startu, cilju ili pored trase kojom se trči.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport