• Naisa i Jagodina u finalu rukometnog Kupa Srbije za žene (Foto)

    Rukometašice niške Naise boriće se za pehar Kupa Srbije 2019/2020 sa Jagodinom u nedelju od 14.30 časova uz direktan prenos na RTS. Izabranice trenera Svetislava Belog Jovanovića savladale su ekipu Bora 22:16 (9:9) u drugom polufinalnom meču završnog turnira u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“.   ŽRK NAISA – BOR RTB 22:16 (9:9)   ŽRK NAISA: Petković […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naisa i Jagodina u finalu rukometnog Kupa Srbije za žene (Foto)

    Rukometašice niške Naise boriće se za pehar Kupa Srbije 2019/2020 sa Jagodinom u nedelju od 14.30 časova uz direktan prenos na RTS. Izabranice trenera Svetislava Belog Jovanovića savladale su ekipu Bora 22:16 (9:9) u drugom polufinalnom meču završnog turnira u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“.

     

    ŽRK NAISA – BOR RTB 22:16 (9:9)

     

    ŽRK NAISA: Petković 2, Đurović, Radović 3, Stojanovska 4, Petković M, Petković T, Petković Mag 1, Ivanović, Stankovski 1, Stamenković 1, Nikolić 4, Filipović 1, Sukur 1, Tasić 3, Mitić, Gakidova 1

     

    BOR RTB: Pucijić, Jonović, Petrović, Lilić, Bogdanović, Stanković 3, Petrović, Simonović 3, Korać, Petrović 1, Sujić 5, Ilić, Sofkovska, Marković 3, Ristić, Nikolić 1

     

    SEMAFOR: 1:3 (6.) 4:3 (10.) 5:5 (14.) 6:7 (22.) 8:7 (16.) 12:9 (34.) 17:12 (46.) 20:15 (55.)

     

    naisa - bor rtb
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Motivisana mlada ekipa Bora odlično je otvorila meč. Rastrčana levoruka Isidora Sujić dovela je svoj tim u vođstvo 3:1 posle šest minuta igre. Favoritkinje iz Niša nisu uspele da u prvom poluvremenu odnesu prevagu, ponajviše zahvaljujući raspoloženom golmanu iz Bora, sedamnaestogodišnjoj Tijani Ilić. Ona je do odlaska na pauzu odbranila čak pet sedmeraca.

     

    U drugom delu iskusnija i kvalitetnija ekipa iz Niša uspela je da stavi utakmicu pod kontrolu. Tasić, Radović uz seriju odbrana Petković odvele su svoj tim do 17:12 u 46. minutu.

     

    – Stvarno sam zadovoljan, s obzirom na odnos u kvalitetu između nas i ekipe Naise. Devojke su u prvom delu igrale sasvim dobro i bile potpuno ravnopravan protivnik. U drugom poluvremenu Naisa je dodala gas. Došao je do izražaja kvalitet Naise. Naša mladost je malo pala i bila je ponesena tim prvim poluvremenom. Naisi čestitam od sveg srca na pobedi koja nije dolazila u pitanje, a mojim devojkama želim da nastavimo tako da se borimo i u prvenstvu – rekao je Zoran Barbulović.

     

     

    Trener Naise Svetislav Beli Jovanović ocenio je da je ovo bila očekivana pobeda.

     

    – Ekipu Bora smo mnogo ubedljivije savladali u prijateljskom meču. Pokušao sam da malo odmorim ekipu za finale gde nas očekuje Jagodina, koja je po meni kvalitetnija ekipa sa više igračica u rotaciji. Kup je otvoreno takmičenje. Daćemo sve od sebe da osvojimo peti Kup. Nije me iznenadio rezultat prvog polufinala. Spremao sam ekipu za finale sa Jagodinom – kazao je Jovanović.

     

    jagodina - bekament
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Rukometašice Jagodine imaće priliku da dođu do trećeg trofeja u nacionalnom Kupu, prvog posle 2014. godine. Tim Dragana Markova bio je ubedljiv u polufinalnom meču sa Bekamentom Bukovičkom Banjom 34:22 (16:9) u Zrenjaninu. Lakše nego što se to očekivalo, u reprizi finala Kupa Srbije iz sezone 2018/2019, dvostruke uzastopne šampionke Srbije slomile su otpor svojih rivalki već posle 40 minuta utakmice.

     

    ŽORK JAGODINA – BEKAMENT BUKOVIČKA BANjA 34:22 (16:9)

     

    ŽORK JAGODINA: Kostić, Adžić 3, Kaitović 5, Majkić, Piler 4, Sivčev 2, Vukčević 1, Lovrić 5, Kosanović dve odbrane, Jovanović 1, Raičević 1, Ašanin 5, Đurašinović 16 odbrana, Stojanović, Gojković 7

     

    BEKAMENT BB: Atanasković 2, Radojičić, Preković, Cvijanović 3, Anić 2, Stanojlović 2, Stanić 1, Stamenić 2, Simić, Rajović 2, Grbić 1, Orlović, Kačarević, Nićiforović 10 odbrana, Garović 3, Tomić 4

     

    SEMAFOR: 3:0 (4.) 5:2 (8.) 10:5 (17.) 12:6 (21.) 15:8 (28.) 18:14 (36.) 23:14 (44.) 29:20 (56.)

     

    jagodina - bekament
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Motivisanije na startu, Jagodinke su povele 3:0 već u četvrtom minutu i osim u dva navrata (4:2 i 6:4) Aranđelovčanke do kraja meča nisu uspele da ozbiljnije ugroze svoje velike rivalke. Na golu Jagodine briljirala je Jelena Đurašinović sa 16 odbrana. U bekovskoj liniji raspucana Tanja Ašanin donela je ozbiljnu prednost do poluvremena svom timu (16:9).

     

    Sa drugačiji pristupom ušle su rukometašice Bekamenta BB u drugo poluvreme. Približile su se na 18:14, ali snage za preokret nije bilo.  Jagodinke su serijom 6:0 od 36. do 45. minuta slomile otpor rivalki – 24:14 i tako zakazale još jednu borbu za pehar osvojen 1993. i 2014. godine.

     

    Utakmica nije mogla da prođe bez neželjenih situacija. Teže povrede su zadobile Sara Garović (Bekament BB) i Nataša Lovrić (Jagodina).

     

    – Očekivao sam da igramo dobro. Čestitam ekipi Bekamenta, mojoj ekipi na pobedi. Ostaje gorak ukus posle svega zbog povreda igračica. Kada se ovako mladi ljudi povređuju, to je veliki problem. Nismo očekivali ovaku ubedljivu pobedu. Potrudili smo se da odigramo što bolje na način na koji mi to znamo. To je dalo rezultat – rekao je posle pobede trener Jagodinki Dragan Markov.

     

     

    Portal zrenjaninski.com ima ekskluzivno pravo da prisustvuje utakmicama

     

    Inače, portal zrenjaninski.com imao je ekskluzivno pravo da prisustvuje utakmicama rukometnog Kupa “Branislav Pokrajac”. Naime, naš novinar i fotoreporter Zoran Bogaroški određen je od strane Rukometnog saveza Srbije da bude zvanični i jedini fotoreporter turnira.

     

    U skladu sa smernicama iz protokola, koje sugerišu izostanak kontakta predstavnika medija sa neposrednim učesnicima na terenu, igračima i trenerima, kao i odlukom da se posle mečeva ne organizuju konferencije za medije, ulazak u dvoranu, što se tiče novinara, omogućen je samo ekipi RTS-a koja radi TV prenos i predstavnicima medijskog tima RSS.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport