• Na Prvenstvu Balkana u hodanju više od 120 takmičara

    Kao što je već najavljeno, Grad Zrenjanin i Mesna zajednica Ečka u subotu, 14. aprila, domaćini su međunarodnog atletskog takmičenja – Prvenstva Balkana u hodanju.   Očekuje se učešće više od 120 takmičara iz devet zemalja, kao i velikog broja dece iz Zrenjanina i Ečke, koja će se takođe oprobati u hodanju i upoznati se s […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na Prvenstvu Balkana u hodanju više od 120 takmičara

    Kao što je već najavljeno, Grad Zrenjanin i Mesna zajednica Ečka u subotu, 14. aprila, domaćini su međunarodnog atletskog takmičenja – Prvenstva Balkana u hodanju.

     

    Očekuje se učešće više od 120 takmičara iz devet zemalja, kao i velikog broja dece iz Zrenjanina i Ečke, koja će se takođe oprobati u hodanju i upoznati se s tom atletskom disciplinom, zastupljenom i u programu Olimpijskih igara.

     

    Ceremonija svečanog otvaranja šampionata održaće se u 13 časova, u ambijentu Kaštela Ečka, a u 13.45 počinje prva trka za najmlađe, koji će nastupiti na stazi dužine jedan kilometar. Pola časa kasnije, u 14.15 časova, počinje trka omladinki na pet kilometara.

     

    U 15 časova je start trke u kojoj će se nadmetati omladinci u muškoj i juniori u obe konkurencije, na 10 kilometara. Glavna trka Balkanskog šampionata, u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, na programu je u 16.15 časova, na trasi dužine 20 kilometara. Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje manifestacije je u 18.15 časova, takođe u Kaštelu Ečka.

     

    Srbiju će na Balkanskom šampionatu predstavljati Danica Gogov, Tijana Savićević, Marija Popović, Rebeka Stanković, Jovan Delčev i Miloš Proročić.

     

    Prvenstvo u hodanju se održava na sertifikovanoj stazi dužine 1.000 metara, koja se proteže uz „Kaštel“ i delom u glavnoj ečanskoj ulici, a hodaće se više krugova, u zavisnosti od kategorije učesnika. Zbog takmičenja će za saobraćaj biti zatvorene dve ečanske ulice – Novosadska i ulica Maršala Tita, saopštilo je Javno preduzeće za urbanizam iz Zrenjanina.

     

    Ove ulice za saobraćaj će biti zatvorene u subotu, 14. aprila, a vozači će o tome biti upozoreni saobraćajnom signalizacijom. Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajne signalizacije u vremenu održavanja Balkanskog prvenstva u hodanju.

     

    Grad Zrenjanin i Atletski klub „Proleter“, koji je tehnički organizator takmičenja, pozivaju sve naše sugrađane, a posebno stanovnike Ečke, da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji i pozdrave učesnike iz devet zemalja kako to već dolikuje tradicionalno dobrim domaćinima brojnih sportskih manifestacija održanih u našoj sredini.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport