Sport

Na javnoj tribini o položaju žena u sportu učestvuje više govornika

sport
Foto: Pixabay

U okviru izložbe „Žensko lice sporta u Zrenjaninu“, u utorak, 23. oktobra, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, s početkom u 17 časova, biće održana javna tribina o položaju žena u sportu.

 

Na tribini će govoriti: Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, recenzent izložbe; Višnja Đorđić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu; Milenko Vuković, profesor odbojke i dugogodišnji trener odbojke; Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina zadužen za sport u gradu; Snežana Vujanović, psiholog u Pokrajinskom zavodu za sport; Radmila Petrin, sportski lekar; i Ružica Karajović Ibročić, članica Komisije „Žene i sport“ pri Olimpijskom komitetu.

 

Moderator na tribini biće Stojanka Lekić, koautorka izložbe i pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.

 

Samo neka od pitanja na koja se očekuju odgovori su: da li postoji diskriminacija u sportu, sa kojim preprekama i poteškoćama se suočaju na putu do uspeha, kako se gleda na uspeh sportistkinja, kako doživljavamo ženski sport, koliko sredstava izdvajamo za njega, kako su žene predstavljene u medijima, koliko su žene danas zastupljene u upravljačkom delu sporta…

 

Podsetimo, izložba „Žensko lice sporta u Zrenjaninu“ otvorena je 1. oktobra u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin i trajaće do 10. novembra. Postavka predstavlja više od jednog i po veka sportskih rezultata Zrenjaninki i obuhvata 35 panoa na kojima su predstavljene najbolje sportistkinje našeg grada i njihovi rezultati, kao i sportske medalje, pehari, dresovi i ostali sportski rekviziti.

 

Ova izložba je prva u Srbiji koja obrađuje ženske sportske uspehe i rezultate u jednoj sredini, a njeni autori su Siniša Onjin, kustos-istoričar i Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.