• Miodrag Rudan uprkos ponudi iz Austrije karijeru nastavio u Bosni

    Pauzu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske fudbaler Tekstilca iz Dervente Miodrag Rudan iskoristio je da se vrati u roditeljski dom u Vojvodi Stepi, u opštini Nova Crnja, gde „puni baterije“ za nastavak šampionata.   Tekstilac se posle 15 odigranih kola u prvom delu prvenstva našao na šestom mestu na tabeli, sa ukupno 24 osvojena […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Miodrag Rudan uprkos ponudi iz Austrije karijeru nastavio u Bosni

    Pauzu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske fudbaler Tekstilca iz Dervente Miodrag Rudan iskoristio je da se vrati u roditeljski dom u Vojvodi Stepi, u opštini Nova Crnja, gde „puni baterije“ za nastavak šampionata.

     

    Tekstilac se posle 15 odigranih kola u prvom delu prvenstva našao na šestom mestu na tabeli, sa ukupno 24 osvojena boda, osam manje u odnosu na prvoplasirani Rudar iz Prijedora, i sa skorom od sedam pobeda, tri nerešena rezultata i pet poraza.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bagljaš izbio na prvo mesto posle pobede nad direktnim rivalom

     

    – Završili smo kao šesti na tabeli zbog gol razlike, iako delimo četvrto mesto sa još dve ekipe. Mislim da smo mogli i bolje da završimo jesenji deo prvenstva da smo imali malo više sreće. Bilo kako bilo, očekujem da nastavimo da igramo ovako kao i do sada – kaže za portal zrenjaninski.com Miodrag Rudan.

     

    miodrag rudan
    Foto: Privatna arhiva

     

    Nakon polusezone se vratio u Derventu

     

    Bivši igrač Banata i Radničkog iz Zrenjanina ovog leta prešao je iz Bratstva iz Gračanice u Tekstilac. Imao je još neke ponude iz Bosne i Hercegovine i Austrije, ali je Rudan izabrao Republiku Srpsku.

     

    – Prilikom odlučivanja gde ću nastaviti karijeru vodio sam se time gde ću najviše doći do izražaja. Takođe, u ovo doba pandemije ipak nije tako lako otići van svoje zemlje. Kada je reč o ponudama iz inostranstva, nisam sa sigurnošću znao da li će se tamo uopšte igrati liga, tako da sam odlučio da ostanem u Bosni – objašnjava Rudan.

     

    U Bratstvu je imao ugovor na šest meseci, ali je u klubu proveo svega mesec i po dana, jer je zbog koronavirusa prekinuto takmičenje. Ugovor mu je istekao na leto i klub je u međuvremenu raspustio sve igrače sa strane.

     

    – U Tekstilcu sam bio pre Bratstva, takođe polusezonu, pa su me zvali da se vratim. Iako sam imao još neke ponude, smatrao sam da je najbolje da ponovo obučem dres Tekstilca. Svi su me lepo dočekali, ostala je većina igrača sa kojima sam igrao i prošli put, tako da mi nije bilo teško da se opet uklopim – navodi Rudan.

     

    miodrag rudan
    Foto: Privatna arhiva

     

    Fudbaler koji će narednog meseca napuniti 24 godine u Srbiji će biti do sredine januara. Do tada bi trebalo da sazna kada počinju pripreme i nastavak sezone.

     

    – Trenutno sam u Vojvodi Stepi kod roditelja, odmaram i planiram da polako počnem sa treninzima. Imam svog trenera Milana Budisavljevića Relju koji me sprema tokom svake pauze i pomaže mi da da steknem kondiciju pred klupske pripreme – dodaje Miodrag Rudan.

     

    miodrag rudan
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport