• MIODRAG RUDAN: Fudbaler Bratstva trenira i u kućnoj izolaciji (Foto)

    Otkako su otkazane utakmice i treninzi zbog pandemije koronavirusa, fudbaler bosanskohercegovačkog Bratstva Miodrag Rudan vreme provodi u roditeljskom domu u Vojvodi Stepi. U poslednjem trenutku je uspeo da uđe u Srbiju, pre nego što su državne granice u potpunosti zatvorene za putnički saobraćaj.   – Saigrač Stefan Stojanov i ja smo u Gračanici, u Bosni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MIODRAG RUDAN: Fudbaler Bratstva trenira i u kućnoj izolaciji (Foto)

    Otkako su otkazane utakmice i treninzi zbog pandemije koronavirusa, fudbaler bosanskohercegovačkog Bratstva Miodrag Rudan vreme provodi u roditeljskom domu u Vojvodi Stepi. U poslednjem trenutku je uspeo da uđe u Srbiju, pre nego što su državne granice u potpunosti zatvorene za putnički saobraćaj.

     

    – Saigrač Stefan Stojanov i ja smo u Gračanici, u Bosni i Hercegovini, odakle je klub čije boje branimo, ostali još nedelju dana nakon što su obustavljeni treninzi. Čuli smo da ako pređemo granicu moramo u kućnu izolaciju na dve nedelje. A još se nije znalo da li će se nastaviti prvenstvo i treninzi. Kad je saopšteno da se granice narednog dana, od 8 časova ujutru, totalno zatvaraju, predsednik kluba Nusret Helić i trener Nikola Nikić su Stefanu i meni odobrili da odemo kućama – priča za portal zrenjaninski.com Miodrag Rudan.

     

    miodrag rudan
    Foto: NK Bratstvo

     

    Zbog policijskog časa, koji je prethodno uveden, već tada je bilo zabranjeno kretanje na teritoriji Srbije u noćnim satima, odnosno do 5 časova ujutru. Miodrag i njegov saigrač iz Beograda su na granicu stigli oko 2 sata posle ponoći, kako bi dočekali otvaranje graničnog prelaza i izbegli gužve.

     

    – U Srbiju smo ušli oko 6.30 časova i odmah smo se zaputili kućama. Na granici su nam rekli da moramo 14 dana da boravimo u kućnoj izolaziji. Pre nekoliko dana taj rok su nam produžili na još dve nedelje. To važi za sve koji su posle 14. marta ušli u Srbiju. Obaveza mi je bila da se javim najbližem domu zdravlja i da se svakodnevnom javljam policiji na telefon radi kontrole – navodi Rudan.

     

    miodrag rudan

     

    Vreme provodi u roditeljskoj kući u Vojvodi Stepi

     

    Trenutno boravi u roditeljskoj kući u Vojvodi Stepi, u opštini Nova Crnja. Vreme provodi uz lap-top i mobilni telefon. A preko društvenih mreža je u stalnoj komunikaciji sa prijateljima.

     

    – Pošto sam kod roditelja na selu i imam veliko dvorište, gde mogu da treniram, održavam formu što se tiče trčanja, a u kući odradim vežbe snage. Slobodno vreme provodim i uz filmove i knjige. Vašim čitaocima bih preporučio film „Goal“, kao i knjigu „Božija levica“ Siniše Mihajlovića. Preporučujem svima da ostanu kod kuće, jer samo tako možemo da pobedimo virus. U tom slučaju ovo će brzo proći – ističe Rudan.

     

    miodrag rudan
    Foto: Tekstilac

     

    Sa 17 godina debitovao za prvi tim Banata

     

    Ovaj momak, koji je rođen 14. decembra 1996. godine u Beogradu, fudbalom se bavi od malih nogu. Čari fudbala otkrio je još kad je imao pet – šest godina. Prošao je kroz celu školu FK Banat iz Zrenjanina i debitovao je za prvi tim za 17 godina protiv Radničkog iz Šida. Igrao je još i za Rakovicu iz Beograda, Radnički iz Zrenjanina, Mladost iz Donje Slatine i Tekstilac iz Dervente. Sada je u NK Bratstvo iz Gračanice (BiH) koji se takmiči u drugoligačkom karavanu. Bratstvo se trenutno, sa 20 bodova, nalazi na 12. mestu na tabeli, od ukupno 16 klubova, i cilj mu je opstanak u ovoj ligi.

     

    – U klubu je dobro. Do sada je ispoštovano sve što smo se dogovorili i treninzi su veoma kvalitetni. Trener mi je Nikola Nikić, legenda Željezničara iz Sarajeva. Odigrali smo prvu utakmicu u nastavku prvenstva i pobedili Travnik rezultatom 2:1. Posle toga smo imali dva treninga. Onda smo zbog situacije sa koronavirusom svi otišli svojim kućama – kaže Miodrag Rudan, igrač sredine terena, koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog.

     

    miodrag rudan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin