• Ministar Vanja Udovičić otvorio turnir Specijalne olimpijade u odbojci

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci svečano je večeras otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u kongresnoj sali Hotela „Vojvodina“ u Zrenjaninu.   Na turniru učestvuje 10 evropskih ekipa, uz dve ekipe iz naše zemlje, a ukupan broj učesnika je 140. Zastavu olimpijade uneli su zrenjaninski osvajač dve olimpijske medalje Ivan Živkov i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ministar Vanja Udovičić otvorio turnir Specijalne olimpijade u odbojci

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci svečano je večeras otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u kongresnoj sali Hotela „Vojvodina“ u Zrenjaninu.

     

    Na turniru učestvuje 10 evropskih ekipa, uz dve ekipe iz naše zemlje, a ukupan broj učesnika je 140. Zastavu olimpijade uneli su zrenjaninski osvajač dve olimpijske medalje Ivan Živkov i sportisti koji su beležili uspehe na ovom takmičenju.

     

    Ministar Vanja Udovičić

     

    – Meni je izuzetno drago da smo pobedili u još jednoj utakmici i uspeli da organizujemo jedno veliko takmičenje i to na 50-godišnjicu Specijalne olimpijade. Ovakvi događaji trebaju da podstaknu mlade ljude da se takmiče, da učestvuju na ovakvim nadmetanjima, da se pokažu i pred svojom generacijom iz zemlje i drugim mladima iz Evrope i sveta. I ne moraju da budu pobednici ovog takmičenja, jer su oni pobednici svaki dan – rekao je ministar Udovičić, prilikom otvaranja Specijalne olimpijade, izražavajući uverenje da će Zrenjanin i Srbija i ovaj put pokazati da su sjajni domaćini svih sportskih takmičenja.

     

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

     

    Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olimpijade Srbije, istakao je da obeležavanje pola veka Specijalne olimpijade baš u Zrenjaninu čini veliku čast našem gradu.

     

    – Ovo je veliki događaj za grad Zrenjanin i Specijalnu olimpijadu Srbije, i izuzetno mi je drago da ovde možemo da vidimo 150 sportista iz Evrope. Hvala svima koji su doprineli da Zrenjanin i Srbija budu na karti Specijalne olimpijade – poručio je Stanojević.

     

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

     

    A legendarni odbojkaš Vladimir Grbić podsetio je sve prisutne da su iz Zrenjanina potekli najbolji odbojkaši ne samo Srbije nego i sveta, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, kao i košarkaši i pojedinci iz drugih sportova. On je obećao učesnicima ovog takmičenja da će sutra imati priliku da u duelu sa njim pokažu svoje umeće.

     

    – Ne mogu da opišem svoja osećanja i zadovoljstvo zbog činjenice da je Specijalna olimpijada konačno u Zrenjaninu – emotivno je reagovao proslavljeni reprezentativac naše zemlje.

     

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

     

    U ime Grada skupu se obratio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je Vanji Udovičiću uručio i priznanje za sve što čini za razvoj i afirmaciju sporta u našem gradu.

     

    – Veoma smo zadovoljni što je naš grad Zrenjanin domaćin ovako velikog međunarodnog događaja, koji se na ovakav način po prvi put organizuje u Srbiji. Zrenjanin je grad sporta i inkluzije, organizujemo inkluzivne igre i kampove, organizujemo zajedno sa partnerima iz Rumunije inkluzivni projekat. Ovaj događaj je mali korak ka konačnom cilju, cilju podizanja socijalne kohezije – istakao je Salapura, koji je svim učesnicima poželeo prijatan boravak u gradu na Begeju.

     

    Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport