Sport

Ministar Vanja Udovičić otvorio turnir Specijalne olimpijade u odbojci

Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci svečano je večeras otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u kongresnoj sali Hotela „Vojvodina“ u Zrenjaninu.

 

Na turniru učestvuje 10 evropskih ekipa, uz dve ekipe iz naše zemlje, a ukupan broj učesnika je 140. Zastavu olimpijade uneli su zrenjaninski osvajač dve olimpijske medalje Ivan Živkov i sportisti koji su beležili uspehe na ovom takmičenju.

 

Ministar Vanja Udovičić

 

– Meni je izuzetno drago da smo pobedili u još jednoj utakmici i uspeli da organizujemo jedno veliko takmičenje i to na 50-godišnjicu Specijalne olimpijade. Ovakvi događaji trebaju da podstaknu mlade ljude da se takmiče, da učestvuju na ovakvim nadmetanjima, da se pokažu i pred svojom generacijom iz zemlje i drugim mladima iz Evrope i sveta. I ne moraju da budu pobednici ovog takmičenja, jer su oni pobednici svaki dan – rekao je ministar Udovičić, prilikom otvaranja Specijalne olimpijade, izražavajući uverenje da će Zrenjanin i Srbija i ovaj put pokazati da su sjajni domaćini svih sportskih takmičenja.

 

Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

 

Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olimpijade Srbije, istakao je da obeležavanje pola veka Specijalne olimpijade baš u Zrenjaninu čini veliku čast našem gradu.

 

– Ovo je veliki događaj za grad Zrenjanin i Specijalnu olimpijadu Srbije, i izuzetno mi je drago da ovde možemo da vidimo 150 sportista iz Evrope. Hvala svima koji su doprineli da Zrenjanin i Srbija budu na karti Specijalne olimpijade – poručio je Stanojević.

 

Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

 

A legendarni odbojkaš Vladimir Grbić podsetio je sve prisutne da su iz Zrenjanina potekli najbolji odbojkaši ne samo Srbije nego i sveta, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, kao i košarkaši i pojedinci iz drugih sportova. On je obećao učesnicima ovog takmičenja da će sutra imati priliku da u duelu sa njim pokažu svoje umeće.

 

– Ne mogu da opišem svoja osećanja i zadovoljstvo zbog činjenice da je Specijalna olimpijada konačno u Zrenjaninu – emotivno je reagovao proslavljeni reprezentativac naše zemlje.

 

Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

 

U ime Grada skupu se obratio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je Vanji Udovičiću uručio i priznanje za sve što čini za razvoj i afirmaciju sporta u našem gradu.

 

– Veoma smo zadovoljni što je naš grad Zrenjanin domaćin ovako velikog međunarodnog događaja, koji se na ovakav način po prvi put organizuje u Srbiji. Zrenjanin je grad sporta i inkluzije, organizujemo inkluzivne igre i kampove, organizujemo zajedno sa partnerima iz Rumunije inkluzivni projekat. Ovaj događaj je mali korak ka konačnom cilju, cilju podizanja socijalne kohezije – istakao je Salapura, koji je svim učesnicima poželeo prijatan boravak u gradu na Begeju.

 

Evropski turnir Specijalne olimpijade u inkluzivnoj odbojci

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM