• Milan Rodić uoči punoletstva pojačao redove FK Podgrmeč iz svog rodnog Žitišta

    Nova kontrolna utakmica za Fudbalski klub Podgrmeč iz Žitišta, uoči nastavka takmičenja u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište, prošla je bez golova. Žitištani su u nedelju gostovali u susednom selu, gde su snage odmerili sa OFK Klek, učesnikom A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.   – Odigrali smo 0:0. Imali smo mnogo šansi, ali nismo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Milan Rodić uoči punoletstva pojačao redove FK Podgrmeč iz svog rodnog Žitišta

    Nova kontrolna utakmica za Fudbalski klub Podgrmeč iz Žitišta, uoči nastavka takmičenja u Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište, prošla je bez golova. Žitištani su u nedelju gostovali u susednom selu, gde su snage odmerili sa OFK Klek, učesnikom A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

     

    – Odigrali smo 0:0. Imali smo mnogo šansi, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. Bez obzira na to, mislim da smo na dobrom putu i da će sve doći na svoje mesto u narednoj sezoni – izjavio je za portal zrenjaninski.com štoper Podgrmeča Milan Rodić, koji je juče na terenu proveo svih 90 minuta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: RFK Novi Sad – Radnički: Igrač završio u Urgentnom centru, arbitar nije dosudio ni faul

     

    Imenjak i prezimenjak levog beka Crvene zvezde jedno je od pojačanja Podgrmeča u zimskom prelaznom roku. Na početku priprema za prolećni deo sezone, na terenima sportskog centra „Dragan Vučurević Vučko“ u Žitištu, klub je predstavio nove igrače, ali i novog trenera, dugogodišnjeg fudbalskog radnika Nikolu Markova. Opremu Podgrmeča, osim Rodića, zadužili su i Kristijan Terzić, Nemanja Đurić, Jovan Miljuš, Miljan Trivunović, Stefan Daraboš, Branko Majkić i Nikola Živković.

     

    milan rodić

     

    Prve fudbalske korake napravio u Begeju

     

    Milan Rodić prilikom prelaska u novi klub nije napuštao rodno mesto, s obzirom na to da je prethodno igrao za drugi žitištanski klub – OFK Begej, koji se ove sezone takmiči u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Prve fudbalske korake napravio je upravo u Begeju. U njemu je prošao sve uzrasne kategorije i zaigrao za prvi tim.

     

    – Imao sam manju minutažu u Begeju i to je bio jedan od razloga zašto sam prešao u Podgrmeč. Sada ću imati priliku da više vremena provodim na terenu i da se dokažem. Takođe, želeo sam da vidim kako izgleda krenuti od nule, iz manjeg ranga takmičenja. Moram da naglasim da mi je čast da igram za Podrgmeč, jer su moji roditelji poreklom iz Grmeča. I puno mojih drugara je u ovom klubu – kazao je ovaj učenik trećeg razreda Tehnničke škole u Zrenjaninu, koji je 4. marta postao punoletan.

     

    Ova takmičarska sezona nije baš onakva kakvom su je u klubu zamišljali. Podgrmeč trenutno zauzima poslednju, desetu poziciju na tabeli, sa svega dva boda, koja je izvukao iz dva remija. Drugi deo prvenstva počinje 25. i 26. marta, a prvi susret u nastavku takmičenja Žitištani će imati na svom terenu sa Rohamom iz Nove Crnje, koji se nalazi na sredini tabele.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Očekivanja su da ovu sezonu ne završimo poslednji na tabeli, nego da se bar malo izdignemo. U pitanju je mlad klub, koji je osnovan 2020. godine. Tek sada smo ozbiljnije krenuli sa treninzima, koje imamo tri – četiri puta nedeljno. Gledaćemo da tek od sledeće sezone nešto više uradimo na rezultatskom planu – zaključuje Milan Rodić.

     

    milan rodić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport