• Milan Bulaja – zlatno dete zrenjaninskog džudo sporta

    Džudista Omladinskog džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milan Bulaja osvojio je bronzano odličje na Svetskom prvenstvu za kadete, koje je održano u Sarajevu.   Bulaja je u konkurenciji do 90 kilograma, u meču za treće mesto, bio bolji od Brazilca Džese Barbose.   PROČITAJTE JOŠ: Nova atletska nada Srbije: Višnja je izuzetno vredna i talentovana […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Milan Bulaja – zlatno dete zrenjaninskog džudo sporta

    Džudista Omladinskog džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milan Bulaja osvojio je bronzano odličje na Svetskom prvenstvu za kadete, koje je održano u Sarajevu.

     

    Bulaja je u konkurenciji do 90 kilograma, u meču za treće mesto, bio bolji od Brazilca Džese Barbose.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova atletska nada Srbije: Višnja je izuzetno vredna i talentovana

     

    Put do medalje za našeg takmičara nije bio lak. Bio je slobodan u prvom kolu kao prvi nosilac, dok ga je u drugom kolu dočekao, možda i najteži rival u ovom momentu, Gruzijac Alapišvili Nodari. Ovaj meč je bio najkvalitetniji na celom turniru.

     

    Milan Bulaja je ipak uspeo da nakon šest minuta izjednačene borbe napravi sjajnu situaciju i „reši“ u parteru protivnika i šampiona iz Gruzije.

     

    U četvrtfinalu mu je protivnik bio Francuz Harvent, koji je do tog momenta bio savršen u svojim mečevima. Bulaja je i u ovom meču pokazao karakter i tehnički kvalitet i sjajnom tehnikom bacio protivnika na čist ipon.

     

    milan bulaja

     

    Pokazao neverovatnu zrelost i mentalitet pobednika

     

    – Polufinale je za sve nas bilo veoma frustrirajuće, jer je Milanov protivnik bio nama nepoznati Uzbekistanac. Skauting je dobro odrađen i Bulaja je bio bolji tokom celog meča. Jedna situacija na samom isteku regularnog dela meča pokvarila je ceo turnir. Sudije sa strane su, naime, poništile odluku glavnog sudije i pobedu dodelile Uzbekistancu, na opšte negodovanje prisutnih. Gorak ukus polufinala. Svi smo bili razočarani, ali smo znali da moramo biti pametni i jaki kako bismo pomogli Milanu da se izdigne iznad svega i da pobedi u meču za svetsku bronzu. On je u tom momentu pokazao neverovatnu zrelost, karakter, mentalitet pobednika i ljubav prema sportu – kaže trener Tomislav Kohajm.

     

    Protivnik Bulaje u borbi za bronzu je bio Brazilac Barbosa. Na sredini borbe, u kojoj je Milan bio znatno opasniji i bolji, plasirao je savršenu tehniku i na sjajan način završio vrhunski nastup.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podsetimo, pre dva meseca Milan Bulaja je postao evropski kadetski šampion.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin