• Meštani Mihajlova se udružili da bi pomogli svom fudbalskom klubu

    Slobodno se može reći da je Mihajlovo selo koje živi za svoj fudbalski klub. I retko koje selo ima tako verne navijače kao što ih ima Fudbalski klub MSK.   Od 2000. godine meštani i navijači su se udružili i organizovali kako bi na sve moguće načine pomogli klubu da opstane.   – Pomaže ko […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Meštani Mihajlova se udružili da bi pomogli svom fudbalskom klubu

    Slobodno se može reći da je Mihajlovo selo koje živi za svoj fudbalski klub. I retko koje selo ima tako verne navijače kao što ih ima Fudbalski klub MSK.

     

    Od 2000. godine meštani i navijači su se udružili i organizovali kako bi na sve moguće načine pomogli klubu da opstane.

     

    – Pomaže ko koliko može, neko novcem, neko radom, a stalno nešto organizujemo kako bismo prikupili novac i obezbedili klubu sve što je potrebno za takmičenje – kaže za portal zrenjaninski.com Janoš Balint, koji je u predsedništvu kluba od 2000. godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dominacija Proletera: 17 zlatnih medalja, Justin i Pavle najbolji plivači!

     

    fudbalski klub msk mihajlovo

     

    Navijači imaju jednu zajedničku njivu sa koje usev prodaju, a novac ide klubu.

     

    – Prošle godine smo na toj njivi imali pšenicu, ove šargarepu. Neko da đubrivo, neko seme, svi radimo, kad prodamo usev, novac ide u klupsku kasu. Kad smo domaćini, organizujemo druženje nakon utakmice, kuva se ručak ili večera, a obroci prodaju. Bude pasulj, riba, paprikaš, pljeskavice, a materijal je donacija meštana – priča Janoš, koji je glavni kuvar.

     

    Fudbalski klub MSK od ove godine ima svoj podmladak na koji su meštani posebno ponosni, jer to garantuje opstanak fudbala u selu.

     

    U seniorskom timu, nažalost, najmanje je igrača iz samog sela, pa su uprava i navijači odlučili da to promene.

     

    – Mi volimo naše igrače koji dolaze iz Zrenjanina ili Bašaida, i oni vole nas, ali podmladak garantuje budućnost fudbala u našem selu – ističe Balint.

     

    fudbalski klub msk mihajlovo

     

    Mihajlovčani trenutno treći na tabeli

     

    Jožef Makan predsednik je kluba poslednjih 21 godinu. I sam je bivši igrač.

     

    – Fudbal je ostao u selu jedino oko čega se može družiti i okupljati i rešeni smo da ga sačuvamo. Grad nam pomogne tako što pokriva deo troškova oko takmičenja, a ostalo dodajemo mi. Konkurišemo projektima na razne adrese, pa gde nam prođe – prođe. Neko donira novac, neko fizički rad, neko robu, neko psihološku podršku. Volim da kažem, ni u timu ne igra jedan fudbaler, tako mora biti i u upravi – priča Makan za portal zrenjaninski.com.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U ovoj sezoni, MSK se takmiči u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i na kraju jesenjeg dela nalazi se na trećem mestu sa deset pobeda i tri poraza. Ambicije su im mnogo veće, a da se one ostvare, postaraće se celo selo.

     

    fudbalski klub msk mihajlovo

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport