Sport Vesti Zrenjanin

Meštani Mihajlova se udružili da bi pomogli svom fudbalskom klubu

fudbalski klub msk mihajlovo

Slobodno se može reći da je Mihajlovo selo koje živi za svoj fudbalski klub. I retko koje selo ima tako verne navijače kao što ih ima Fudbalski klub MSK.

 

Od 2000. godine meštani i navijači su se udružili i organizovali kako bi na sve moguće načine pomogli klubu da opstane.

 

– Pomaže ko koliko može, neko novcem, neko radom, a stalno nešto organizujemo kako bismo prikupili novac i obezbedili klubu sve što je potrebno za takmičenje – kaže za portal zrenjaninski.com Janoš Balint, koji je u predsedništvu kluba od 2000. godine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dominacija Proletera: 17 zlatnih medalja, Justin i Pavle najbolji plivači!

 

fudbalski klub msk mihajlovo

 

Navijači imaju jednu zajedničku njivu sa koje usev prodaju, a novac ide klubu.

 

– Prošle godine smo na toj njivi imali pšenicu, ove šargarepu. Neko da đubrivo, neko seme, svi radimo, kad prodamo usev, novac ide u klupsku kasu. Kad smo domaćini, organizujemo druženje nakon utakmice, kuva se ručak ili večera, a obroci prodaju. Bude pasulj, riba, paprikaš, pljeskavice, a materijal je donacija meštana – priča Janoš, koji je glavni kuvar.

 

Fudbalski klub MSK od ove godine ima svoj podmladak na koji su meštani posebno ponosni, jer to garantuje opstanak fudbala u selu.

 

U seniorskom timu, nažalost, najmanje je igrača iz samog sela, pa su uprava i navijači odlučili da to promene.

 

– Mi volimo naše igrače koji dolaze iz Zrenjanina ili Bašaida, i oni vole nas, ali podmladak garantuje budućnost fudbala u našem selu – ističe Balint.

 

fudbalski klub msk mihajlovo

 

Mihajlovčani trenutno treći na tabeli

 

Jožef Makan predsednik je kluba poslednjih 21 godinu. I sam je bivši igrač.

 

– Fudbal je ostao u selu jedino oko čega se može družiti i okupljati i rešeni smo da ga sačuvamo. Grad nam pomogne tako što pokriva deo troškova oko takmičenja, a ostalo dodajemo mi. Konkurišemo projektima na razne adrese, pa gde nam prođe – prođe. Neko donira novac, neko fizički rad, neko robu, neko psihološku podršku. Volim da kažem, ni u timu ne igra jedan fudbaler, tako mora biti i u upravi – priča Makan za portal zrenjaninski.com.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U ovoj sezoni, MSK se takmiči u A ligi Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i na kraju jesenjeg dela nalazi se na trećem mestu sa deset pobeda i tri poraza. Ambicije su im mnogo veće, a da se one ostvare, postaraće se celo selo.

 

fudbalski klub msk mihajlovo

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM