• MEĐUNARODNI TURNIR U KOŠARCI SA HUMANITARNIM KARAKTEROM

    ZRENJANIN – Međunarodni turnir u košarci za kadete „Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017“ održaće se i ove godine u periodu od 7 do 9. aprila u Kristalnoj dvorani. Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, utakmice su i prethodne dve godine obilovale košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju su demonstrirali dečaci uzrasta 16 godina, koji se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MEĐUNARODNI TURNIR U KOŠARCI SA HUMANITARNIM KARAKTEROM

    ZRENJANIN – Međunarodni turnir u košarci za kadete „Zrenjanin Basketball U16 Cup 2017“ održaće se i ove godine u periodu od 7 do 9. aprila u Kristalnoj dvorani.

    Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, utakmice su i prethodne dve godine obilovale košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju su demonstrirali dečaci uzrasta 16 godina, koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.

    Organizatori turnira su na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će udruženju NURDOR, koje okuplja roditelje dece obolele od raka.

    Javnosti su se obratili direktorka Osnovne i srednje škole „9. maj“ Snežana Oluški, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, direktor za opšte i finansijske poslove kompanije GOMEX Dragan Ranisavljević i promoter turnira, proslavljeni košarkaš Stefan Atanacković.

    Organizatori su najavili pravi „praznik košarke“ tokom vikenda od 7. do 9. aprila, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole „9. maj“ sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju „trojki“ i „zakucavanju“.

    Na ovogodišnjem turniru, pored domaćih ekipa Proletera, Petrovgrada, Partizana i Vizure, učestvovaće ekipe Lokomotiva Kuban (Rusija), Maccabi (Izrael), Estudiantes (Španija) i reprenzetacija Crne Gore.

    Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 9. aprila, od 20.30 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport