• Međunarodni košarkaški turnir koji ima humanitarni karakter

    Peti po redu kadetski košarkaški turnir „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 5. do 7. aprila.   Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti reprezentacije više zemalja u uzrastu U16. Najavljen je dolazak reprezentativaca Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.  Posetioci će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodni košarkaški turnir koji ima humanitarni karakter

    Peti po redu kadetski košarkaški turnir „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 5. do 7. aprila.

     

    Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti reprezentacije više zemalja u uzrastu U16. Najavljen je dolazak reprezentativaca Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.  Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke. Ujedno će moći da pomognu kroz humanitarni karakter turnira.

     

    Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. I ove godine veliki prijatelj turnira je kompanija Gomex.

     

    „Kao društveno veoma odgovorna kompanija, priključili smo se organizaciji od samog početka. Prepoznali smo vrednosti koje on promoviše kao istovetne onima kojima i mi težimo“, saopštavaju iz kompanije Gomex.

     

    U prethodne četiri godine, tokom turnira, Zrenjanin je bio centar omladinske košarke ali i grad najvećeg srca. Posetioci su, naime, kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koja u fokusu imaju lečenje dece. Podrška je do sada pružena Udruženju „Transplant heroji“, fondacijama „Podrži život“ i „Zajedno za život“, kao i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

     

    košarkaški turnir

     

    Gostovali Dino Radončić i Luka Dončić

     

    Za ovu godinu, i peto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva za humanitarni projekat pod nazivom „Sportom za bolje sutra“. U pitanju je inicijativa kojom je planirano poboljšanje uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine koja su u stanju socijalne potrebe. Pored Grada Zrenjanina, uz projekat su stali i Javna ustanova „Sportski objekti“, Sportski savez grada Zrenjanina i Savez za školski sport grada Zrenjanina. Priključili su se i Centar za socijalni rad i Crveni krst. Akciju „Sportom za bolje sutra“, takođe, podržali su mnogi klubovi i sportske organizacije.

     

    Zrenjanin, kao grad sporta, ima bogatu sportsku istoriju, ali i tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja. Cilj ovog turnira je da se omogući našim mladim košarkašima da razmene iskustva sa sportistima iz inostranstva. Tokom prethodna četiri turnira, kroz grad na Begeju prodefilovao je impozantan broj mladih košarkaških nada. Neki od njih su već tada bili prave zvezde. Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali, danas već svetski poznati košarkaški talenti, Dino Radončić i Luka Dončić.

     

    Ekipe – učesnice turnira podeljene su na dve divizije. Diviziju A čine nacionalni kadetski timovi Izraela, Crne Gore, Makedonije i Srbije. U Diviziji B su kadeti Rumunije i Bugarske, ali i mladi košarkaši Partizana i Petrovgrada.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport