Sport YTOP

MATEJA JE JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH MLADIH VATERPOLISTA

Mateja Bosić

ZRENJANIN – Mateja Bosić jedan je od najperspektivnijih mladih vaterpolista zrenjaninskog „Proletera“. Ovaj učenik 8. razreda Osnovne škole „2. oktobar“ nedavno je boravio u kampu reprezentacije Srbije u vaterpolu za 2002. godište i mlađe.

Mateja Bosić
Mateja Bosić

– U kampu je bilo odlično. Malo naporno, ali jako korisno – priča Mateja za portal zrenjaninski.com. – Jedan deo vremena bio je posvećen testiranju, a drugi treningu. Testove sam dobro uradio i nadam se pozivu selektora, dodaje Mateja.

Mateji je vaterpolo bio logičan izbor.

– To nam je porodični sport, vaterpolo je igrao moj deda, tata i stariji brat Luka – otkriva Mateja. – Škola mi je na prvom mestu, a odmah zatim treninzi. Planiram da upišem gimnaziju, a želja mi je da nastavim školovanje na Fakultetu za fizičku kulturu, da igram za „Proleter“ i, naravno, reprezentaciju.

Dobrica Brdarić, trener mladih zrenjaninskih vaterpolista, kaže da je trenutno u bazenu izuzetno talentovana generacija.

– Imamo velike planove, a ove sezone ćemo se takmičiti i u regionalnoj ligi, sa komšijama Mađarima i Rumunima, jer nam treba što više utakmica i odmeravanja snaga – napominje Brdarić.

U reprezentativnom kampu u Beogradu, sa Matejom je bio i Novobečejac Nikola Krstonošić, koji ove sezone igra za zrenjaninski „Proleter“.

Podeli članak
sinovoz
FAM