• Mate Nemeš i Mihail Kadžaja osvojili bronzu i ostvarili olimpijsku normu

    Rvači zrenjaninskog Proletera, Mate Nemeš i Mihail Kadžaja, na Svetskom prvenstvu u rvanju, u Kazahstanu, osvojili su bronzane medalje.   Ovim uspešnim nastupom oni su ujedno ostvarili norme za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.   Kao članovi reprezentacije Srbije, u Kazahstanu su nastupili rvači Proletera braća Mate i Viktor Nemeš, kao i Mihail Kadžaja. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mate Nemeš i Mihail Kadžaja osvojili bronzu i ostvarili olimpijsku normu

    Rvači zrenjaninskog Proletera, Mate Nemeš i Mihail Kadžaja, na Svetskom prvenstvu u rvanju, u Kazahstanu, osvojili su bronzane medalje.

     

    Ovim uspešnim nastupom oni su ujedno ostvarili norme za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

     

    Kao članovi reprezentacije Srbije, u Kazahstanu su nastupili rvači Proletera braća Mate i Viktor Nemeš, kao i Mihail Kadžaja. Iako su najveće nade polagane u Viktora, koji se borio u kategoriji do 77 kg, on je svoje takmičenje završio u četvrtfinalu, izgubivši od domaćeg predstavnika Askhata Dilmukamedova rezultatom 4:3.

     

    Sa druge strane, Mate i Mihail su pozitivno iznenadili.

     

     

    Mate, koji se takmičio u kategoriji do 67 kg., u osmini finala savladao je Slovaka Leosa Drmolu sa 3:0. Naredni protivnik, u četvrtfinalu, bio mu je predstavnik Rusije, Artem Surkov. U veoma neizvesnoj borbi, Rus je odneo pobedu sa 2:1, tako da je Mate do medalje morao da dođe kroz repasaž. U prvoj repasaž borbi, Nemeš je savladao predstavnika Švajcarske Andreasa Veča sa 3:0 da bi u borbi za odličje bio bolji od reprezentativca Danske Fredrika Holtmist Bjerehusa, pobedivši ga rezultatom 10:0.

     

    Drugu bronzu za Srbiju doneo je Mihail Kadžaja, koji je nastupao u kategoriji do 97 kg. On je u meču šesnaestine finala bio bolji od Matiasa Baka iz Danske, savladavši ga sa 9:0. U osmini finala savladao je Litvanca Viliusa Laurinaitisa i ostvario pobedu od 5:2.

     

    U četvrtfinalu, Kadžaja je bio bolji od Artura Omarova iz Češke slavivši sa 2:1.

     

    Na žalost, Mihail je ipak poklekao u polufinalu. Od njega je bolji bio predstavik Rusije Musa Elvoev, te je naš reprezentativac do odličja morao da dođe u borbi za treće mesto. Tu ga je čekao Tadeus Mihalik iz Poljske, kojeg je Kadžaja, lakše nego što se očekivalo, savladao sa 9:1, i na taj način se okitio bronzanom medaljom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport