• MARKO PANTELIĆ: Da se opet u Karađorđevom parku igra elitni fudbal

    Svečana sednica povodom 130 godina fudbala u gradu na Begeju i 100 godina Fudbalskog saveza Grada Zrenjanin (FSGZ) održana je juče u Baroknoj sali Gradske kuće. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Vojvodine, kao i brojnih lokalnih klubova.   Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić tom prilikom najavio je nova ulaganja u Gradski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MARKO PANTELIĆ: Da se opet u Karađorđevom parku igra elitni fudbal

    Svečana sednica povodom 130 godina fudbala u gradu na Begeju i 100 godina Fudbalskog saveza Grada Zrenjanin (FSGZ) održana je juče u Baroknoj sali Gradske kuće. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Vojvodine, kao i brojnih lokalnih klubova.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić tom prilikom najavio je nova ulaganja u Gradski stadion u Karađorđevom parku.

     

    – Više od 200 miliona dinara ove godine je uloženo u Gradski stadion, kako bi dobio rasvetu i modernu atletsku stazu. Još toliko ćemo uložiti sledeće godine, jer ćemo postaviti nove stolice na stadionu, izgraditi nove svlačionice i parking… Verujem da će se 2020. godine fudbal opet igrati u Karađorđevom parku – poručio je Janjić.

     

    Investicije u narednoj godini najavio je i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović. On je kazao da će od 2020. cela Srbija biti jedno veliko fudbalsko gradilište.

     

    – Počinje izgradnja nacionalnog stadiona, koji će se nalaziti pored aerodroma, na raskršću dva velika auto-puta, i biće kapaciteta 52.000 gledalaca, sa mogućnošću proširenja. To će biti jedan od kapitalnih objekata, jedan od najlepših stadiona u ovom delu Evrope. Pored toga, širom Srbije će biti izgrađeno ili potpuno rekonstruisano još 11 stadiona. Jasno je da bez odgovarajuće infrastrukture nema odgovarajućeg kvaliteta u sportu – ocenio je Šurbatović.

     

    Čestitajući domaćinima na velikom jubileju, on je kazao da ga lično za Zrenjanin vežu divna sećanja i da je sarađivao sa dosta Zrenjaninaca. Kako je istakao, srpskom fudbalu nedostaje Proleter, onakav kakav je bio. Dodao je da je Zrenjanin suviše veliki grad da ne bi imao makar prvoligaša i da ne bi posedovao reprezentativni stadion. Šurbatović je, takođe, najavio i da će FSS uskoro obeležiti vek postojanja.

     

    – Fudbalski savez Srbije će 20. decembra, na svečanoj akademiji u Kolarčevoj zadužbini, na jedan grandiozan način proslaviti sto godina svog postojanja. A i Fudbalski savez Vojvodine ove godine obeležava stogodišnjicu – kazao je Šurbatović.

     

    svečana sednica fudbalskog saveza
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Marko Pantelić podsetio da je Zrenjanin iznedrio mnogo reprezentativaca

     

    Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić je podsetio da je Zrenjanin iznedrio mnogo reprezentativaca.

     

    – Zahvalio bih se što ulažete sredstva i energiju u rekonstrukciju Gradskog stadiona. To je veoma važno zbog dece, kako bi mogla da se razvijaju. Ona mogu da se razvijaju ako vide da se ulaže u nešto što je nama dalo lepu prošlost i što može da predstavlja veoma lepu budućnost. Želim vam da se Zrenjanin vrati u Super ligu Srbije i da ponovo imate reprezentativce – poručio je Marko Pantelić.

     

    Predsednik Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina Goran Starčević naglasio je da je FSGZ drugi po veličini u Fudbalskom savezu Vojvodine, odmah posle Novog Sada.

     

    – Ovaj savez ima 41 člana i 2.340 registrovanih igrača. Trenerska organizacija broji 83 člana, a Udruženje sudija i sudija instruktora 120 članova. Da bismo bili još uspešniji, neophodan nam je klub koji se takmiči u eliti. Na tome se radi – istakao je Starčević.

     

    O istorijatu fudbala u Zrenjaninu govorio je sekretar FSGZ Miran Pantelić. On je podsetio da je list „Torontal“ pisao da se 1889. godine počeo igrati fudbal u ovom gradu. Prvi ovdašnji gradski fudbalski klub registrovan je 1907. i bio je to Radnički telovežbeni klub (Munkas TC). Posle njega, 1908, nastao je Velikobečkerečki fudbalski klub.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. „-Počinje izgradnja nacionalnog stadiona, koji će se nalaziti pored aerodroma, na raskršću dva velika auto-puta, i biće kapaciteta 52.000 gledalaca, sa mogućnošću proširenja“.
      LEPO, ALI, DA LI JE NUŽNO!!!???
      A, DA LI ZNATE, ZAŠTO SU STARI GRCI „IŠLI, GOLI I BOSI“!!!???
      „ZATO ŠTO SU SVAKE GODINE ODRŽAVALI OLIMPIJADE“!!!
      DOK NEMA, U ZRENJANINU, I DRUGDE, JAVNOG WC, A, AUTOBUSI „GLUME“ ŽELEZNICU!!!
      BLAGO NAMA!!!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    2. Obeležavaju kao 100 godina fudbala u Zrenjaninu kao da Proleter odavno ne postoji i gde je najbolje rangirani klub Radnički u Srpskoj ligi…Blago vama!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport