• MARKO MARINKOV: Opstanak u eliti ne dovodimo u pitanje

    S obzirom na to da ovog vikenda startuje prvenstvo u košarci za žene, u kom zrenjaninski Proleter 023 debituje u elitnom rangu nacionalnog takmičenja, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je trening košarkašica.   Razgovarali smo sa trenerom zrenjaninskih crveno – belih Markom Marinkovim o sprovedenim pripremama za predstojeću sezonu. Bilo je reči i o igračkom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MARKO MARINKOV: Opstanak u eliti ne dovodimo u pitanje

    S obzirom na to da ovog vikenda startuje prvenstvo u košarci za žene, u kom zrenjaninski Proleter 023 debituje u elitnom rangu nacionalnog takmičenja, sportska redakcija portala zrenjaninski.com posetila je trening košarkašica.

     

    Razgovarali smo sa trenerom zrenjaninskih crveno – belih Markom Marinkovim o sprovedenim pripremama za predstojeću sezonu. Bilo je reči i o igračkom kadru na koji može da računa, kao i o očekivanjima od predstojećeg prvenstva.

     

    – Prvim delom priprema sam izuzetno zadovoljan. Imali smo tri dobre utakmice, a zatim se desio peh. Na trećoj prijateljskoj utakmici imali smo neke sitnije povrede, koje su nam na desetak dana odvojile tri igračice od terena. Ove nedelje smo kompletni, radimo dobro, ali nam fali tih desetak dana zajedničkog treninga – kaže Marko Marinkov.

     

    Trener je zadovoljan igračkim kadrom i podseća da su ovog leta stigla i pojačanja.

     

    – Uglavnom se radi o našim bivšim igračicama, a u naše redove je stigla i mlada reprezentativka Marina Stojić iz Beograda. Stigla je i bivša igračica Crvene zvezde Jovana Vulović. Mislim da će to biti sasvim dovoljno za prvu ligu – ocenjuje Marinkov.

     

    marko marinkov
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Plan ŽKK Proleter 023 je da zauzme što bolju poziciju pred plej of.

     

    – Mislim da se opstanak u ligi neće dovoditi u pitanje – navodi Marko Marinkov.

     

    Prvo kolo zrenjaninske košarkašice igraju u nedelju, 6. oktobra, u 17 časova, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Na megdan im dolazi ekipa Studenta iz Niša, koja je prošle godine ispala iz lige, pa je administrativnom odlukom vraćena zbog popune mesta.

     

    – Oni su nam mala nepoznanica, jer nisu odigrali puno prijateljskih utakmica. Međutim, prihvatamo ulogu favorita u tom meču i nadamo se pobedi – zaključuje naš sagovornik.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport