• Marko Grbić snimio prilog o slavnim danima FK Proleter (Video)

    Zrenjaninac Marko Grbić autor je sportskog portala fudbalstar.rs Marko je počeo da snima serijal pod nazivom „Upoznajmo srpske klubove“, obilazeći klubove širom Srbije i praveći reportaže o njima.   Upravo je ovih dana objavio video o ugašenom Fudbalskom klubu Proleter iz Zrenjanina.   – Uz pomoć proslavljenog levog beka Jovice Glišina i bivšeg predsednika Borka Kovača […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Marko Grbić snimio prilog o slavnim danima FK Proleter (Video)

    Zrenjaninac Marko Grbić autor je sportskog portala fudbalstar.rs Marko je počeo da snima serijal pod nazivom „Upoznajmo srpske klubove“, obilazeći klubove širom Srbije i praveći reportaže o njima.

     

    Upravo je ovih dana objavio video o ugašenom Fudbalskom klubu Proleter iz Zrenjanina.

     

    – Uz pomoć proslavljenog levog beka Jovice Glišina i bivšeg predsednika Borka Kovača organizovali smo druženje. Podsetili smo se davnih dana kada je klub bio na vrhuncu. Mene je ova priča vratila u vreme kada sam sa ocem i dedom dolazio na stadion, kako bih uz ogradu trčao sa drugom decom, dok su stariji uživali u utakmici. Jovica i Borko su ispričali svoje priče. Vratili su nas u romantične dane kada su gradili klub – kaže Marko Grbić za portal zrenjaninski.com.

     

    Ideja je da se FK Proleter sačuva od zaborava i da se podigne svest kod Zrenjaninaca da je u Karađorđevom parku nekada postojao ozbiljan fudbalski klub. Taj klub je bio konkurentan čak i u staroj Jugoslaviji.

     

    – Voleo bih da ovaj video pokrene priču o reosnivanju Proletera jer ovaj grad, sa okolinom, ima veliki sportski potencijal – smatra Grbić.

     

    marko grbić

     

    Inače, cela ova priča oko portala i snimanja serijala o fudbalskim klubovima je počela kao hobi.

     

    – Moj YouTube kanal je veoma brzo rastao, a nove ideje su mi se javljale iz dana u dan. Kako je fokus bio na domaćem fudbalu, došao sam na ideju da započnem serijal „Upoznajmo srpske klubove“. Nakon prve dve epizode poželeo sam da napravim prilog o našem klubu, slavnom Proleteru iz Zrenjanina koji je, nažalost, ugašen – ističe Marko Grbić.

     

    Pogledajte priču o slavnim danima Proletera.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Veliko hvala portalu Zrenjaninski što su objavili moju priču o FK Proleteru. Verujem da će se ovaj klub jednog dana vratiti na stare staze.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport