Sport Vesti Zrenjanin

Marko Grbić snimio prilog o slavnim danima FK Proleter (Video)

marko grbić

Zrenjaninac Marko Grbić autor je sportskog portala fudbalstar.rs Marko je počeo da snima serijal pod nazivom „Upoznajmo srpske klubove“, obilazeći klubove širom Srbije i praveći reportaže o njima.

 

Upravo je ovih dana objavio video o ugašenom Fudbalskom klubu Proleter iz Zrenjanina.

 

– Uz pomoć proslavljenog levog beka Jovice Glišina i bivšeg predsednika Borka Kovača organizovali smo druženje. Podsetili smo se davnih dana kada je klub bio na vrhuncu. Mene je ova priča vratila u vreme kada sam sa ocem i dedom dolazio na stadion, kako bih uz ogradu trčao sa drugom decom, dok su stariji uživali u utakmici. Jovica i Borko su ispričali svoje priče. Vratili su nas u romantične dane kada su gradili klub – kaže Marko Grbić za portal zrenjaninski.com.

 

Ideja je da se FK Proleter sačuva od zaborava i da se podigne svest kod Zrenjaninaca da je u Karađorđevom parku nekada postojao ozbiljan fudbalski klub. Taj klub je bio konkurentan čak i u staroj Jugoslaviji.

 

– Voleo bih da ovaj video pokrene priču o reosnivanju Proletera jer ovaj grad, sa okolinom, ima veliki sportski potencijal – smatra Grbić.

 

marko grbić

 

Inače, cela ova priča oko portala i snimanja serijala o fudbalskim klubovima je počela kao hobi.

 

– Moj YouTube kanal je veoma brzo rastao, a nove ideje su mi se javljale iz dana u dan. Kako je fokus bio na domaćem fudbalu, došao sam na ideju da započnem serijal „Upoznajmo srpske klubove“. Nakon prve dve epizode poželeo sam da napravim prilog o našem klubu, slavnom Proleteru iz Zrenjanina koji je, nažalost, ugašen – ističe Marko Grbić.

 

Pogledajte priču o slavnim danima Proletera.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Veliko hvala portalu Zrenjaninski što su objavili moju priču o FK Proleteru. Verujem da će se ovaj klub jednog dana vratiti na stare staze.

sinovoz