• Marina Maljković i gradonačelnik Zrenjanina potpisali protokol o saradnji

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i osnivačica Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković potpisali su danas protokol o saradnji. Ovaj protokol potpisala je i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.   Rezultat ove saradnje biće da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom, i to […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Marina Maljković i gradonačelnik Zrenjanina potpisali protokol o saradnji

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i osnivačica Instituta za ženski sport i selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković potpisali su danas protokol o saradnji. Ovaj protokol potpisala je i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

    Rezultat ove saradnje biće da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom, i to u tri sportske discipline. U pitanju su košarka, gimnastika i džudo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ne znaju za poraz: Banat posle osam odigranih kola prvi na tabeli

     

    Salapura je ocenio da se ovim stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu. Po njegovim rečima, saradnja sa Institutom za ženski sport biće deo projekta „Evropski grad sporta 2021“.

     

    – Na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine Zrenjanin je imao svoje predstavnice. To su dobro poznata imena – Ivana Španović, Miroslava Najdanovski, Jovana Brakočević, Maja Ognjenović, Brižitka Molnar, Vukosava Đapić… One treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom – poručio je Salapura.

     

    On je dodao da je Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti.

     

    marina maljković

     

    Marina Maljković: Za Zrenanin me vezuju najlepša sećanja

     

    Marina Maljković je istakla da je za Zrenjanin vezuju najlepša sećanja na prethodno Evropsko prvenstvo u košarci i pobede reprezentacije u „Kristalnoj dvorani“. Dodala je da grad i gradonačelnik u potpunosti razumeju sport i potrebu za njegovim bavljenjem.

     

    – Drago mi je što ovaj grad ima razumevanja za naše aktivnosti i što će biti prvi u Srbiji u kom će se organizovati treninzi u tri sportske discipline. Počela sam s pokretom koji se bavi isključivo besplatnom košarkom za devojčice. Zahvaljujući saradnji sa Vladom Republike Srbije i razumevanju za ženski sport, aktivnosti su znatno proširene i sada nudimo devojčicama mogućnost da biraju kojim će se sportom baviti – rekla je Marina Maljković.

     

    Ona je pozvala sve devojčice iz Zrenjanina i okoline da izaberu neki od ponuđenih sportova i da počnu da treniraju.

     

    marina maljković

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport