• Maratonac i ultramaratonac Nikša Papić pretrčao hiljade kilometara (Foto)

    Nikša Papić iz Zrenjanina već 15 godina bavi se dugoprugaškim trčanjem, a primarne discipline su mu maraton i ultramaraton od 50 kilometara. Takođe, završio je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pa se pomalo bavi i fitnesom.   Član je Atletskog kluba Vojvodina iz Novog Sada za koji se takmiči od 2016. Osvajao je medalje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Maratonac i ultramaratonac Nikša Papić pretrčao hiljade kilometara (Foto)

    Nikša Papić iz Zrenjanina već 15 godina bavi se dugoprugaškim trčanjem, a primarne discipline su mu maraton i ultramaraton od 50 kilometara. Takođe, završio je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pa se pomalo bavi i fitnesom.

     

    Član je Atletskog kluba Vojvodina iz Novog Sada za koji se takmiči od 2016. Osvajao je medalje na polumaratonima, maratonima i ultramaratonima. Kao jedan od najznačajnijih uspeha izdvaja učešće na svetskom prvenstvu u trčanju na 50 kilometara, održanom u Brašovu.

     

    – Puno puta sam nastupao u inostranstvu. Bio sam u Minhenu, Trstu, Zagrebu… Dvaput sam učestvovao i na polumaratonu u Ljubljani i oba puta sam bio među prvih deset, od više hiljada takmičara – priča Nikša Papić za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometaš Proletera Saša Terzić ove sezone blista na terenu (Foto)

     

    Nikša se trenutno priprema za Zrenjaninski maraton, koji je zakazan za 30. maj.

     

    – Svidela mi se ideja da se i u našem gradu organizuje maratonska trka, pa sam imao želju da na neki način sve to podržim. Trčaću kao član Zrenjanin maraton tima, koji je i inicijator cele ove priče – ističe naš sagovornik.

     

    nikša papić

     

    Hiperbarična komora umesto planine

     

    Sa Nikšom smo, inače, razgovarali u Oxybaric centru, koji se nalazi u Karadžićevoj ulici broj 3 u Zrenjaninu. Ovaj maratonac i ultramaratonac se, naime, po drugi put podvrgao tretmanima u hiperbaričnoj komori kako bi ojačao imunitet i spreman dočekao predstojeći Zrenjaninski maraton.

     

    – Za hiperbaričnu komoru sam se odlučio pre svega da bih ojačao imunitet i predupredio eventualno zaražavanje koronavirusom. Čitao sam malo o tome da u svetu preporučuju hiperbaričnu komoru u cilju prevencije od zaražavanja. Takođe, savetuju je i ljudima koji su preležali virus – objašnjava Papić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veslačica Jovana Arsić izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju!

     

    Drugi razlog je taj što uglavnom kada se sprema za neku maratonsku trku ima običaj da jedno vreme boravi na planini.

     

    – Otkad je počela ova situacija sa koronom, uopšte nemam želju da putujem, pa sam tražio alternativu. Kada sam saznao da ovde u Zrenjaninu postoji hiperbarična komora, pomislio sam da ne bi bilo loše da odradim paket od deset tretmana. Jedan sam uradio prošle godine, a ovo mi je drugi put – navodi Papić.

     

    On ističe da oseća pozitivan efekat.

     

    – Slično je kao kada siđete sa planine, pa oporavak između težih treninga bude efikasniji i brži. Aktivni mišići dobijaju više kiseonika, a znamo da je kiseonik glavni izvor energije za mišićni rad – objašnjava Nikša Papić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ukoliko i vas zanimaju ovi tretmani, za više informacija i rezervacije termina možete se obratiti na telefon 061 3181 667 ili na mejl oxibariczr@gmail.com

     

    nikša papić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport