Sport Vesti Zrenjanin

Mačevaoci Omladinca nastupili u Grčkoj, sledi im učešće na Svetskom prvenstvu

mačevaoci omladinca

Mačevaoci Omladinca iz Zrenjanina prošlog vikenda su nastupili na Florina evrokupu za dečake i devojčice uzrasta do 12 i 14 godina u disciplini mač, koji je održan u Grčkoj.

 

Na turniru se takmičilo više od 120 mladih mačevalaca iz Turske, Izraela, Bugarske, Rumunije, Grčke i Srbije. Mačevalački klub Omladinac predstavljalo je devetoro učesnika. Njih su predvodili treneri Ana Sel i Veselko Dumitrov.

 

PROČITAJTE JOŠ: Plivači Proletera predstavljali Srbiju na susretu juniorskih reprezentacija

 

Najmlađi i najuspešniji bili su Nemanja Gladić i Una Petković. Posle grupne faze sa dve pobede, Nemanja je u eliminacijama zaustavljen u osmini finala gde je izgubio borbu za medalju od takmičara iz Grčke rezultatom 10:8. Na kraju, Nemanja je zauzeo sedmo mesto u konkurenciji 33 takmičara, u kategoriji dece do 12 godina.

 

Takmičarka koja se još izdvojila bila je Una Petković. Ona je, kao i Nemanja, imala dve pobede u grupi i rezultatom 10:4 je izgubila od takmičarke iz Grčke. Zaustavljena je u borbi za medalju i na taj način završila takmičenje na osmom mestu, od ukupno 31 takmičarke do 12 godina.

 

Na Florina evrokupu učestvovali su još i David Matić, koji je osvojio 24. mesto, i Aleksandar Vasilić, koji je osvojio 18. mesto u kategoriji U12, Ena Penezić (42. mesto), Kalina Vranješ (24. mesto) i Magdalena Ćika (20. mesto) u kategoriji U14, kao i Lea Moravski (24. mesto) i Kalina Vranješ (12. mesto) u kategoriji U12.

 

 

Sledi put u Bugarsku

 

Već narednog vikenda takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac oprobaće se na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore, koje se održava u Plovdivu (Bugarska). Od 1. do 10. aprila na repertoaru će biti pojedinačne i ekipne discipline u muškoj i ženskoj kategoriji.

 

Odlukom Mačevalačkog saveza Srbije, reprezentativce iz MK Omladinca predstavljaće sledeći takmičari: Kosta Kantar (floret kadeti), Teodora Pomorišac (mač juniorke), Mila Zorić (floret kadetkinje) i Isidora Bikić (mač juniorke). Treneri koji ih predvode su Ana Sel i Nikola Petrović.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Većina naših takmičara do sada nije imala priliku da učestvuje na ovako velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo. I pored toga, očekujemo dobre rezultate kao i veliko iskustvo koje će naši takmičari steći ovom prilikom – kaže pomoćni trener MK Omladinac Teodora Golić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak