• Luka Knežević promenio sredinu: Karijeru nastavlja u Novom Beogradu

    Luka Knežević ima 16 godina, a san mu je da postane vrhunski vaterpolista. On je ove jeseni kapicu zrenjaninskog Proletera zamenio za kapicu Vaterpolo kluba Novi Beograd.   – Vaterpolo klub Novi Beograd, koji nastupa u Super ligi Srbije, u ovom trenutku je najperspektivniji klub u državi. Kako mi je želja da u vaterpolu napredujem […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Luka Knežević promenio sredinu: Karijeru nastavlja u Novom Beogradu

    Luka Knežević ima 16 godina, a san mu je da postane vrhunski vaterpolista. On je ove jeseni kapicu zrenjaninskog Proletera zamenio za kapicu Vaterpolo kluba Novi Beograd.

     

    – Vaterpolo klub Novi Beograd, koji nastupa u Super ligi Srbije, u ovom trenutku je najperspektivniji klub u državi. Kako mi je želja da u vaterpolu napredujem najviše što mogu, logično je bilo da karijeru nastavim u ovom klubu – priča Luka Knežević za portal zrenjaninski.com.

     

    Prve plivačke zaveslaje Luka je napravio u zrenjaninskom bazenu sa šest godina. Čim je plivanje savladao na dovoljnom nivou, prebacio se na vaterpolo. U ovom sportu ima velike ambicije.

     

    luka knežević
    Foto: Privatna arhiva

     

    Trenutno u mlađoj selekciji

     

    Zbog vaterpola Luka se preselio u Beograd. Upisao je drugi razred u jednoj privatnoj gimnaziji, koja mu omogućava da trenira svakog dana dva puta.

     

    – Nije mi bilo teško da se odvojim od porodice, jer želim da napredujem, a smatram da ću to moći u Novom Beogradu. Trenutno sam u mlađoj selekciji, u svojoj uzrasnoj kategoriji. Igram na poziciji levog beka, mada je stav u klubu da svi moraju da igraju sve, da budu jednako dobri na svim pozicijama. Treniram sa svojim vršnjacima iz cele Srbije, a radim sa trenerima Mladenom Marinkovićem i Nenadom Vasilovskim – priča Luka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: PerSu marketi bodre zrenjaninski Vaterpolo klub Proleter

     

    Vremena za druge hobije nema.

     

    – Dva puta dnevno treninzi i škola, i to mi ispuni ceo dan. Uvek želim više. Plan mi je da napredujem u vaterpolu, da završim srednju školu i upišem fakultet, i u te planove ulažem celog sebe – napominje Luka, kog smo ovog vikenda zatekli u Zrenjaninu.

     

    – Sreća je što je Zrenjanin blizu, pa kako subotom nemamo treninge, stignem da vidim porodicu. Ali, u nedelju – pravac Beograd, jer se u mom klubu i nedeljom trenira – dodaje Luka.

     

    luka knežević
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport