• LEONARD POŠA: Super je u Americi, ali je u Srbiji moj dom!

    Mladi plivač zrenjaninskog Proletera Leonard Poša, rođen 1997. godine, iskoristio je letnji raspust da iz Amerike, gde studira, dođe u svoj rodni grad Zrenjanin. Boravak u gradu na Begeju iskoristio je da redovno, dvaput dnevno, trenira u Proleteru, klubu čiji je i dalje član, a u narednom periodu ga očekuju i neka takmičenja u kategoriji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LEONARD POŠA: Super je u Americi, ali je u Srbiji moj dom!

    Mladi plivač zrenjaninskog Proletera Leonard Poša, rođen 1997. godine, iskoristio je letnji raspust da iz Amerike, gde studira, dođe u svoj rodni grad Zrenjanin. Boravak u gradu na Begeju iskoristio je da redovno, dvaput dnevno, trenira u Proleteru, klubu čiji je i dalje član, a u narednom periodu ga očekuju i neka takmičenja u kategoriji seniora, u kojoj nastupa. Pre svega, državno prvenstvo u avgustu.

     

    Leonard je plivanjem počeo da se bavi sa pet godina, i to na preporuku lekara, jer je imao bronhitis. Učlanio se u tadašnji Plivački klub Mužlja, a posle nekoliko godina je prešao u Proleter, koji je iznedrio velika plivačka imena, kao što su Ivan Lenđer i Miroslava Najdanovski. U međuvremenu, Leonard je zavoleo ovaj sport, pa je počeo i da se takmiči. A dobri rezultati nisu izostali.

     

    – U Ameriku, odnosno u grad Bridžport, blizu Njujorka, otišao sam krajem avgusta 2016. godine. Dobio sam stipendiju na Univerzitetu Bridžport, na kom sam sada završio treću godinu, na odseku za kompjuterske nauke – priča Leonard Poša za portal zrenjaninski.com.

     

    Ovaj mladi sportista i u Americi se bavi plivanjem. Sa tamošnjim plivačkim timom trenira od septembra do kraja marta, koliko traje sezona.

     

    – Treneri s kojima radim su vrlo uspešni u svom poslu. Imaju puno iskustva, tako da sam popravio sve moguće rezultate otkako sam tamo. Ove godine sam na Konferenciji Istočne obale Amerike osvojio drugo i treće mesto. Veoma sam zadovoljan kako je ova sezona prošla, a nadam se da će iduća biti još bolja – priča naš sagovornik.

     

    leonard poša
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Najviše mu nedostaje domaća kuhinja

     

    Iako je svako otišao na svoju stranu, Leonard je i dalje u kontaktu sa svojim klupskim drugarima, kao što su Ivan Lenđer, koji je život nastavio u Dubaiju, i Nikola Trajković, koji je takođe u Americi, ali u drugom gradu.

     

    – Nikola mi je veoma dobar drug i on mi je pomogao oko svega ovoga, odnosno kada sam slao papire za Ameriku. Imao je iskustva sa tim, zato što je dve godine pre toga otišao tamo – kaže Leonard.

     

    U Americi mu se najviše sviđa što je u pitanju razvijena zemlja. Ističe i da su ljudi veoma prijatni i gostoprimljivi. Dopada mu se i što je tamo plivanje jedan veoma bitan sport kojem se posvećuje puno pažnje i u koji se dosta ulaže. S druge strane, dok je na drugom kontinentu, najviše mu nedostaje domaća hrana i mamina kuhinja.

     

    – Uprkos svim pozitivnim stvarima, ne želim da ostanem u Americi po završetku studija, prevashodno zbog toga što tamo nemam porodicu. Jeste da imam puno dobrih prijatelja, ali nije isto kao kod kuće. Planiram da se vratim u Srbiju. Videću da li mogu ovde nešto da uradim, a ako ne, potražiću neki grad u Evropi, kako bih bio bliže kući – iskren je Leonard.

     

    Mladi plivač iskoristi svaku priliku da se zahvali svom treneru iz PK Proleter Miloradu Radišiću bez kog, kaže Leonard, ne bi bio ovo što je danas.

     

    – On me i dan danas, kad se vratim iz Amerike, prihvati raširenih ruku i zaista sjajno funkcionišemo zajedno – navodi Leonard Poša.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Prosto nemogu da verujem da neko razmišlja o povratku u ovu nedodjiju Srbistan. Nadam se da će do kraja školovanja promeniti mišljenje.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport