• Kup Srbije 2020: Finalni turnir donosi interesantne mečeve

    Finalni rukometni turnir Kupa Srbije 2020 u ženskoj konkurenciji u Zrenjaninu donosi interesantne mečeve i neizvesnost. Oko toga su se složili i treneri ekipa učesnica.   U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se ŽORK Jagodina i ŽRK Bekament Bukovička Banja (12 časova), odnosno RTB Bor i ŽRK Naisa (14).   Trener niške Naise Svetislav Beli […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kup Srbije 2020: Finalni turnir donosi interesantne mečeve

    Finalni rukometni turnir Kupa Srbije 2020 u ženskoj konkurenciji u Zrenjaninu donosi interesantne mečeve i neizvesnost. Oko toga su se složili i treneri ekipa učesnica.

     

    U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se ŽORK Jagodina i ŽRK Bekament Bukovička Banja (12 časova), odnosno RTB Bor i ŽRK Naisa (14).

     

    Trener niške Naise Svetislav Beli Jovanović veruje da njegov tim ima šanse.

     

    – Za nijansu smo slabiji od prošle sezone i žao mi je što nismo igrali u pravo vreme, ali smo ipak skockali dobru ekipu željnu rezultata. Mislim da smo favoriti u polufinalu, a finale je otvorena priča. Sve tri ekipe imaju šansu, mada je Kup takmičenje sa iznenađenjima. Stoga ne bi trebalo potceniti ni Bor koji ima solidnu ekipu i iskusnog trenera Zorana Barbulovića – istakao je Jovanović.

     

    Trener braniteljki pehara iz Aranđelovca Saša Bošković ovako vidi prvi vikend sezone.

     

    – Početak nove takmičarske sezone obeležiće završetak onoga što smo ostavili kao nedovršen posao u prošloj. To je borba za jedan od trofeja. Ekipa je u odnosu na prošlu, nezavršenu sezonu, pretrpela promene. Podmlađeni smo, izmenjeni, i bez višegodišnjeg kreatora igre Maje Radoičić, koja je na zasluženom trudničkom bolovanju. Ali, to ne umanjuje ambicije kada je u pitanju naš put na finalni turnir Kupa Srbije – kazao je Bošković.

     

    Trener Bora Zoran Kiza Barbulović apostrofira da je sa plasmanom u Zrenjanin ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba.

     

    – Ovo je za naš klub najveći uspeh u Kup takmičenjima. Nikada nismo stigli do same završnice. Za nas je velika čast što ćemo biti u društvu najboljih ekipa u Srbiji u ženskom rukometu. Svesni smo da smo potpuni autsajderi, što i pripremne utakmice govore, ali želimo da kao učesnici polufinala odigramo što kvalitetniju utakmicu sa Naisom – iskren je Barbulović.

     

    Šampionski sastav Jagodine želi da posle Super kupa, osvojenog u jesen 2019. godije u Mionici, pridoda i Kup trofej. Takve želje imaju sve ekipe, tvrdi trener Dragan Markov.

     

    – Nikome nije prijala ova velika pauza. Svakako se to oseća u radu u svim ekipama. Što se tiče finalnog turnira, očekivanja su ista. Imamo želju da osvojimo Kup, ali ispred nas je stari sportski rival Bekament. Očekuje nas, kao i uvek, neizvesna utakmica – ocenio je Markov.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Treneri najavljuju neizvestan finalni turnir Kupa “Branislav Pokrajac”

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport