• Kubanski stručnjak Horhe Luis Frometa Matos trenira boksere Petrovgrada

    Kubanski stručnjak Horhe Luis Frometa Matos, trener bokserske reprezentacije Srbije, ovih dana drži treninge bokserima Boks kluba Petrovgrad.   On je u timu selektora naše reprezentacije Milana Pipreskog, koji je i čelnik BK Petrovgrad. Na zajedničkom su zadatku da nekog od srpskih boksera odvedu na olimpijske igre.   – Horhe je došao u decembru u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kubanski stručnjak Horhe Luis Frometa Matos trenira boksere Petrovgrada

    Kubanski stručnjak Horhe Luis Frometa Matos, trener bokserske reprezentacije Srbije, ovih dana drži treninge bokserima Boks kluba Petrovgrad.

     

    On je u timu selektora naše reprezentacije Milana Pipreskog, koji je i čelnik BK Petrovgrad. Na zajedničkom su zadatku da nekog od srpskih boksera odvedu na olimpijske igre.

     

    – Horhe je došao u decembru u našu zemlju, da svojim znanjem i iskustvom pomogne u pripremama naših reprezentativaca. On je, inače, profesor na Univerzitetu u Santa Klari na Kubi, a tamo je i bokserski trener. Njegova regija je bila prva na nacionalnom šampionatu Kube i to je veliko priznanje i njemu kao stručnjaku – govori za portal zrenjaninski.com Milan Piperski, koji je veoma zadovoljan angažmanom Horhea Luisa Fromete i njegovim radom u Srbiji.

     

    horhe luis frometa matos

     

    Rukavice ukrstio sa više od 300 protivnika

     

    Ovaj Kubanac je imao i solidnu boksersku karijeru, u kojoj je rukavice ukrstio sa više od 300 protivnika. Ipak, na Kubi je teško izboriti mesto u sportskoj i bokserskoj eliti, jer je konkurencija žestoka. Kao stručnjak on beleži veoma dobre rezultate. Već je jednom bio u Srbiji, pre oko decenije, u međunarodnoj razmeni između Kube i Srbije, a u međuvremenu radio je i u Šri Lanki i Mongoliji.

     

    – U Srbiji, i u Zrenjaninu, vidim talentovane boksere, ali mislim da nisu metodološki prošli sve neophodne korake i sada je teško to nadoknaditi. Ali, važno je da vredno radimo, da postoji jaka volja i rezultati moraju doći – veli za naš portal Horhe Luis Frometa Matos, koji je veoma posvećen poslu.

     

    horhe luis frometa matos

     

    Srbija mu se veoma dopada, Zrenjanin posebno.

     

    – Volim Zrenjanin koji je mali grad, ali veoma lep i što mi se posebno dopada, čovek se ovde oseća sigurno. Lepo sam prihvaćen, praktično, kao da sam kod kuće. I ljudi su veoma dobri, stekao sam iskrene prijatelje ovde. O hrani ne treba ni trošiti reči, savršena je i ukusna – kaže Horhe, koji do decembra ima radni angažman u Srbiji.

     

    horhe luis frometa matos

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]