• Kristalna dvorana spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji

    Dva dana uoči početka Evropskog šampionata u košarci za seniorke, dvoranu u kojoj će se igrati utakmice grupe D u Zrenjaninu obišli su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima.   Kristalna dvorana u potpunosti je spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji ove godine. U toku su i završni radovi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kristalna dvorana spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji

    Dva dana uoči početka Evropskog šampionata u košarci za seniorke, dvoranu u kojoj će se igrati utakmice grupe D u Zrenjaninu obišli su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima.

     

    Kristalna dvorana u potpunosti je spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji ove godine. U toku su i završni radovi na uređenju okoline, zelenih površina, ulaza u grad, osvetljenju prilaznih saobraćajnica. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni i očekuje se da narednih dana naš grad poseti i određen broj stranih turista i navijača reprezentacija koje, uz Srbiju, igraju u Zrenjaninu – Rusije, Belorusije i Belgije.

     

    U samoj dvorani, gde su sinoć prvi trening održale reprezentativke Belgije, celokupan prostor prilagođen je potrebama šampionata. Postavljena su dva nova semafora, licencirana od pet svetskih sportskih federacija. Na konstrukcijama koševa su novi semafori za merenje vremena napada, okrečena je i brendirana kompletna unutrašnjost, iza koša su postavljene novinarske lože, postolja za televizijske kamere…

     

    kristalna dvorana
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Gradonačelnik Janjić je rekao da je grad učinio napore da završi sve što je bilo neophodno za organizaciju ovako velikog sportskog događaja. On očekuje da će sve proteći u najboljem redu.

     

    Pročitajte još: Počela prodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo u košarci za žene

     

    – Možda najatraktivnija grupa za nas igra se u Zrenjaninu. U njoj nastupaju Rusija, Belorusija, Belgija i naša reprezentacija. Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da se izborimo da budemo domaćini. Uložena su značajna sredstva, pre svega da halu uredimo po standardima svetske košarkaške federacije FIBA. Očekujemo dobar odziv publike, a utakmice će sigurno biti atraktivne – kazao je Janjić.

     

    Poseta pokrajinskog sekretara Vladimira Bateza iskorišćena je i za uručenje sportske opreme – garnitura dresova Ženskom košarkaškom klubu Proleter 023, novom članu Super lige Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport