• Košarkaš Marko Šarenac posle Svetskog prvenstva karijeru nastavlja u Americi

    Bivši igrač juniorskog pogona Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a sada član seniorskog tima Spartaka iz Subotice, Marko Šarenac iz Zrenjanina, dobio je poziv trenera muške U19 reprezentacije Srbije Vladimira Đokića za učešće u pripremama za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, koje je na programu od 24. juna do 2. jula.   Okupljanje igrača je predviđeno za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkaš Marko Šarenac posle Svetskog prvenstva karijeru nastavlja u Americi

    Bivši igrač juniorskog pogona Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a sada član seniorskog tima Spartaka iz Subotice, Marko Šarenac iz Zrenjanina, dobio je poziv trenera muške U19 reprezentacije Srbije Vladimira Đokića za učešće u pripremama za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, koje je na programu od 24. juna do 2. jula.

     

    Okupljanje igrača je predviđeno za 25. maj u Beogradu, odakle će se organizovano krenuti na Divčibare. Na šampionatu u Debrecinu, „orlići“ će biti u C grupi sa selekcijama Japana, Brazila i Egipta. Takmičenje otvaraju 24. juna, utakmicom protiv Egipta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Omladinac najuspešniji klub u Srbiji po broju osvojenih medalja na turniru „Trofej Silnog“

     

    – Mislim da će mi ovog puta biti lakše, s obzirom na to da znam šta me čeka jer sam prošle godine nastupao sa istom ekipom i trenerima. Nadam se da ću opravdati očekivanja i pokazati se u najboljem svetlu – kaže za portal zrenjaninski.com Marko Šarenac.

     

    Plasman na Svetsko prvenstvo naša selekcija do 19 godina je izborila prošlog leta na Evropskom prvenstvu u Izmiru, gde je osvojila bronzanu medalju.

     

    – Prezadovoljan sam kako sam prošle godine odigrao Evropsko prvenstvo, pa ne očekujem ništa manje ni ove godine na Svetskom prvenstvu. Već poznajem rad i sistem igre trenera, kao i većinu igrača, tako da mislim da nam je uspeh zagarantovan – ističe Šarenac.

     

    marko šarenac
    Foto: KK Spartak/Privatna arhiva

     

    Nastupao i za juniore i za seniore Spartaka

     

    Ovu sezonu mladi zrenjaninski košarkaš je odigrao u Spartaku, a nastupao je i za juniore i za seniore. Zbog napretka je trenirao sa seniorskom ekipom jer su, kako kaže, tu jači treninzi. Karijeru nastavlja u Americi.

     

    – Dobio sam ponudu od Weber State univerziteta D1 divizije. Stoga me posle Svetskog prvenstva očekuje put u Ameriku i prilagođavanje na nove uslove i skroz drugačiji sistem igre. Međutim, to je za mene novi izazov u životu i karijeri – dodaje naš sagovornik.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VREME JE ZA REKREACIJU: Patike po super ceni!

     

    Marko je, inače, dobitnik stipendije Ministarstva sporta Republike Srbije, koje na ovaj način pruža podršku i prepoznaje vrhunske mlade i perspektivne sportiste. Stipendije je na predlog Košarkaškog saveza Srbije dobilo 15 košarkašica i košarkaša koji igraju nacionalni rang takmičenja, a među njima je i Marko Šarenac.

     

    marko šarenac
    Foto: Košarkaški savez Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport