• Karijeru nastavio u Bundesligi: Mateja Bosić u nemačkoj vaterpolo eliti

    Zrenjaninac Mateja Bosić, jedan od najboljih srpskih vaterpolista mlađe generacije, sa kojim je Vaterpolo klub Proleter prošle sezone dogurao do elitnog ranga takmičenja, karijeru je nastavio u inostranstvu. Naš mladi sugrađanin se preselio u Nemačku, gde se kao član SV Ludwigsburg 08 takmiči u Bundesligi.   Mateja se trenutno nalazi u italijanskom gradu Sirakuzi, gde […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Karijeru nastavio u Bundesligi: Mateja Bosić u nemačkoj vaterpolo eliti

    Zrenjaninac Mateja Bosić, jedan od najboljih srpskih vaterpolista mlađe generacije, sa kojim je Vaterpolo klub Proleter prošle sezone dogurao do elitnog ranga takmičenja, karijeru je nastavio u inostranstvu. Naš mladi sugrađanin se preselio u Nemačku, gde se kao član SV Ludwigsburg 08 takmiči u Bundesligi.

     

    Mateja se trenutno nalazi u italijanskom gradu Sirakuzi, gde sa svojom novom ekipom igra Evro kup, drugo po redu najjače takmičenje u Evropi. U pauzi između nastupa u bazenu, izdvojio je malo slobodnog vremena za razgovor za portal zrenjaninski.com.

     

    – Do saradnje sa nemačkim superligašem je došlo na preporuku bivšeg igrača Radničkog iz Kragujevca, koji igra za SV Ludwigsburg. Pozvao me je da dođem na probu i da sedam dana treniram sa ekipom. Bila je to odlična šansa da se dokažem ljudima u klubu a, s druge strane, i prilika da vidim kakvi su uslovi tamo i kako funkcioniše klub – priča Mateja Bosić za naš portal.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zlatan dečak: Dušan je odličan đak, fudbaler Zvezde i atletski prvak (Foto)

     

    Klub je bio zadovoljan onim što je zrenjaninski vaterpolista pokazao na treninzima, a on je, kako kaže, pronašao ono što je tražio. Nakon što se vratio u Srbiju, stigao je i zvaničan poziv da se ove sezone pridruži ekipi.

     

    – U novoj sredini sam dočekan kao da sam oduvek bio deo ekipe i zaista se prijatno osećam. Zasad stičem samo pozitivne utiske. Organizacija kluba je na visokom nivou, uslovi za trening su odlični i momci su sjajni. Mislim da je ovo odlična sredina za mene kao mladog igrača – konstatuje Mateja.

     

    mateja bosić
    Foto: Carsten Trebuth (SV Ludwigsburg 08 )

     

    U Sirakuzi odmeravaju snage sa jakim protivnicima

     

    SV Ludwigsburg 08 je sezonu startovao ubedljivom pobedom u osmini finala nemačkog kupa. Sredinom oktobra klub čeka četvrtfinale kupa Nemačke.

     

    – Nadamo se prolazu u fajnal-for kupa i medalji – dodaje Mateja.

     

    Do tada, Bosić se sa svojom ekipom nalazi u Sirakuzi gde igraju Evro kup. Ističe da su u grupi sa veoma jakim timovima i da nisu favoriti za prolaz. Protivnici su im domaćini, CC Ortigia, inače finalista Evro kupa u sezoni 2019/2020. i prošlogodišnji učesnik Lige šampiona, zatim francuski Team Strasbourg, osvajač prvenstva Francuske 2018. i 2019. godine, kao i grčki klub Peristeri, polufinalista domaćeg prvenstva prošle sezone.

     

    – Bez obzira na to, daćemo sve od sebe da iznenadimo protivnike i odigramo dobre utakmice protiv njih, pa čak i da pobedimo – naglašava Mateja.

     

    Na kraju ovog razgovora, upitali smo našeg sagovornika da uporedi vaterpolo u Srbiji i Nemačkoj.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Vaterpolo u Srbiji je kvalitetniji u odnosu na nemački, ali Nemci ozbiljno rade na tome da unaprede kvalitet, kako seniorskih timova, tako i juniorskih selekcija i reprezentacije. Nemački vaterpolo se veoma ugleda na vaterpolo bivše Jugoslavije. Tome u prilog ide i činjenica da mnogi klubovi u Nemačkoj, pa i moj, dovode iskusne igrače upravo iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije – zaključuje Mateja Bosić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport