• Jovan Runjevac: Strelac gola koji je ostavio Radnički u srpskoligaškom društvu

    Zahvaljujući golu koji je Jovan Runjevac postigao u utakmici poslednjeg kola prošle takmičarske sezone, na gostovanju u Kikindi, Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina će i ove jeseni igrati u Srpskoj ligi Vojvodina.   Runjevac je bio strelac jedinog pogotka na ovom susretu, na kojem se odlučivalo da li će Zrenjaninci i naredne sezone biti deo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Jovan Runjevac: Strelac gola koji je ostavio Radnički u srpskoligaškom društvu

    Zahvaljujući golu koji je Jovan Runjevac postigao u utakmici poslednjeg kola prošle takmičarske sezone, na gostovanju u Kikindi, Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina će i ove jeseni igrati u Srpskoj ligi Vojvodina.

     

    Runjevac je bio strelac jedinog pogotka na ovom susretu, na kojem se odlučivalo da li će Zrenjaninci i naredne sezone biti deo srpskoligaškog društva ili će ispasti u niži rang takmičenja.

     

    O tome, ali i o nastavku karijere u crveno-crnom dresu i očekivanjima od nove sezone, portal zrenjaninski.com je sa Jovanom razgovarao u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u hotelu „Vojvodina“.

     

    jovan runjevac

     

    Počeo kod trenera Dragiše Kosnića

     

    Jovan Runjevac je rođen 1996. i fudbal je počeo da trenira sa sedam godina u OFK Zrenjanin, kod trenera Dragiše Kosnića. Zatim je prešao u Gradnulicu kod trenera Amira Teljigovića, posle čega je jedan kraći period proveo u omladinskom pogonu Rada iz Beograda. Odatle je na poziv tadašnjeg predsednika kluba Mirka Vučurevića došao u zrenjaninski Banat. Za prvi tim Banata je debitovao sa 17 godina i u klubu je bio sve do njegovog gašenja.

     

    Karijeru je nastavio u Radničkom, odakle je otišao u Mladost iz Bačkog Jarka, koji je u to vreme osvojio Kup Vojvodine. Nakon toga se vratio u Radnički, a put ga je dalje vodio u Perlez i Kozaru, te nazad u Radnički, gde je već dve i po godine.

     

    – Što se tiče prošle sezone, prva polovina je bodovno bila izuzetno loša. Na zimsku pauzu smo otišli sa svega 12 bodova na tabeli. Nismo imali loš igrački kadar, nego su nas omele povrede, korona… Mislim da ni u jednu utakmicu nismo ušli ni sa 80 odsto prve postave. U drugom delu sezone smo bili drugi na tabeli, odmah iza Vršca. Na kraju smo izborili opstanak u ligi – kaže Runjevac za portal zrenjaninski.com.

     

    jovan runjevac
    Foto: Goran Birimac

     

    Radnički ima velike ambicije

     

    Uoči priprema koje su počele ove nedelje na stadionu kraj skrobare, došlo je do izmena u upravi kluba. Umesto Darka Tošića, ulogu direktora preuzeo je Dušan Tanasić. Trener Predrag Kandić će i na startu nove sezone sa klupe predvoditi momke u crveno-crnim dresovima.

     

    – Što se tiče igračkog kadra, imamo dosta izmena, ali je kostur tima ostao. Za sada smo dobili četiri pojačanja. Iz uprave kluba nam je rečeno da u budućnosti možemo da očekujemo još nekoliko novih igrača – navodi Runjevac.

     

    Prema njegovim rečima, Radnički ima velike ambicije i to je bitno za igrače.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Još nismo sastavili celokupan tim, pa ne bih da komentarišem kakva su naša očekivanja. Ipak, mislim da će sve ispod gornjeg dela tabele biti loš rezultat za nas – naglasio je Jovan Runjevac, koji, inače, pomaže i porodici u poljoprivrednim poslovima, radi kao personalni trener i studira na zrenjaninskom fakultetu.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport