Sport Vesti Zrenjanin

Ivana Španović i drugi sportisti donirali 3.500 testova za koronavirus

ivana španović
Foto: Instagram/Ivana Španović

Najbolji srpski sportisti, predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, donirali su sredstva za 3.500 testova u borbi protiv koronavirusa. Maljković je okupila šampione kao što su atletičarka Ivana Španović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, košarkaši Danilo Anđušić, Miloš Pađen i teniser Vladimir Šašić.

 

Akciji su se pridružili i treneri Goran Obradović, Dragan Jović i Roksanda Atanasov.

 

Oni su pitali nadležne šta je trenutno najpotrebnije da bismo što pre pobedili protivnika i na ovom terenu, a to su trenutno testovi.

 

Atletičarka Ivana Španović veruje u srpsko zajedništvo.

 

– Moramo da budemo jaki i uporni! Nadam se da smo ovim testovima bar donekle pomogli da Srbija što bolje preskoči koronavirus – rekla je Španović.

 

Ivana Španović: Svi smo zajedno u ovome

 

Ona se i putem Instagram profila obratila svojim pratiocima i javnosti.

 

– Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre. Međutim, zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne i otkazao. Dobro je i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto. To nije bila laka odluka, ali je svakako ispravna – poručila je Ivana Španović.

 

Ona je navela da je kao sportista i ljudsko biće navikla na različite izazove i prepreke u svojoj karijeri i životu. Stoga, dodala je, ovo treba shvatiti kao samo još jedan izazov. I svi moramo da pronađemo način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

 

– Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo i da radim stvari za koje nisam imala vremena. Trudim se da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome. Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove. Svima želim dobro zdravlje i molim vas da ostanete kod kuće koliko god je potrebno, kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina – završila je svoje obraćanje najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

 

View this post on Instagram

Припремала сам се за своје четврте Олимпијске игре али због глобалне пандемије, мој олимпијски сан је стављен на чекање. Добро у овој ситуацији-то што се тај сан само одгодио а не отказао и што је дух олимпизма потврђен стављањем здравља свих и једнакости на прво место. То није била лака одлука, али свакако исправна. Као спортиста и људско биће навикла сам на различите изазове и препреке у мојој каријери и животу, тако да ово треба схватити као само још један и сви морамо пронаћи начин да видимо нешто позитивно у овим тешким временима. Као и многи, присиљена сам да останем код куће у самоизолацији. Ово је права прилика да будем један од јунака, да останем код куће и не излажeм ни своје, нити било чије здравље ризику. Покушавам да искористим време код куће да научим нешто ново, да радим ствари за које нисам имала времена, да будем активнија на друштвеним мрежама и покушам да мотивишем и охрабрим и себе и друге, јер смо заједно у овоме. Одлагање Олимпијских игара до следеће године и немогућност нормалног тренирања створило је прилику да се побринем за своје ментално здравље, а да не изгубим мотивацију и велике снове. Свима желим добро здравље, молим вас останите код куће колико год је потребно како бисмо наставили да живимо своје снове након завршетка карантина. 🙏🤜🤛

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on

 

Podeli članak
sinovoz
FAM