• Ivana Španović i drugi sportisti donirali 3.500 testova za koronavirus

    Najbolji srpski sportisti, predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, donirali su sredstva za 3.500 testova u borbi protiv koronavirusa. Maljković je okupila šampione kao što su atletičarka Ivana Španović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ivana Španović i drugi sportisti donirali 3.500 testova za koronavirus

    Najbolji srpski sportisti, predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, donirali su sredstva za 3.500 testova u borbi protiv koronavirusa. Maljković je okupila šampione kao što su atletičarka Ivana Španović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, košarkaši Danilo Anđušić, Miloš Pađen i teniser Vladimir Šašić.

     

    Akciji su se pridružili i treneri Goran Obradović, Dragan Jović i Roksanda Atanasov.

     

    Oni su pitali nadležne šta je trenutno najpotrebnije da bismo što pre pobedili protivnika i na ovom terenu, a to su trenutno testovi.

     

    Atletičarka Ivana Španović veruje u srpsko zajedništvo.

     

    – Moramo da budemo jaki i uporni! Nadam se da smo ovim testovima bar donekle pomogli da Srbija što bolje preskoči koronavirus – rekla je Španović.

     

    Ivana Španović: Svi smo zajedno u ovome

     

    Ona se i putem Instagram profila obratila svojim pratiocima i javnosti.

     

    – Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre. Međutim, zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne i otkazao. Dobro je i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto. To nije bila laka odluka, ali je svakako ispravna – poručila je Ivana Španović.

     

    Ona je navela da je kao sportista i ljudsko biće navikla na različite izazove i prepreke u svojoj karijeri i životu. Stoga, dodala je, ovo treba shvatiti kao samo još jedan izazov. I svi moramo da pronađemo način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

     

    – Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo i da radim stvari za koje nisam imala vremena. Trudim se da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome. Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove. Svima želim dobro zdravlje i molim vas da ostanete kod kuće koliko god je potrebno, kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina – završila je svoje obraćanje najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

     

    https://www.instagram.com/p/B-jZAWllZ25/

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport