• In memoriam: Preminuo bivši čelnik FK Proleter Dragiša Radovančev

    Preminuo je Dragiša Radovančev, sportista i istaknuti fudbalski radnik Zrenjanina, objavio je Fudbalski savez grada Zrenjanina.   Dragiša Radovančev je rođen 10. jula 1950. godine. U mladosti je bio rvač zrenjaninskih klubova Omladinac i Proleter.   Avgusta 1989. je postao predsednik Fudbalskog kluba Proleter. Deset meseci kasnije Proleter je slavio povratak u Prvu ligu, posle […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    In memoriam: Preminuo bivši čelnik FK Proleter Dragiša Radovančev

    Preminuo je Dragiša Radovančev, sportista i istaknuti fudbalski radnik Zrenjanina, objavio je Fudbalski savez grada Zrenjanina.

     

    Dragiša Radovančev je rođen 10. jula 1950. godine. U mladosti je bio rvač zrenjaninskih klubova Omladinac i Proleter.

     

    Avgusta 1989. je postao predsednik Fudbalskog kluba Proleter. Deset meseci kasnije Proleter je slavio povratak u Prvu ligu, posle dugih 15 godina.

     

    „Išlo se samo napred, pa su zrenjaninski crveno-beli poslednje prvenstvo Jugoslavije sa šest republika završili na četvrtom mestu. Ispred su bili samo Crvena zvezda, Dinamo i Partizan. Proleter je sledeće godine bio peti, pa se 1993. kvalifikovao sa ligu od deset elitnih državnih klubova“, objavio je Fudbalski savez grada Zrenjanina.

     

    Radovančev je od novembra 1993. bio direktor kluba, tačno pet godina. Za njegovog mandata Proleter se tri puta kvalifikovao u Inter toto kup, dva puta je izostao zbog međunarodnih sankcija, a 1997. je igrao sa Makabi Haifom, Publikumom iz Celja, Lokomotivom iz Nižnjeg Novgoroda i Antalijom.

     

    „Po odlasku iz Proletera ostao je veliki ljubitelj sporta i fudbala. Pojavljivao se na mnogim sportskim terenima. U svom lokalu u Čarnojevićevoj ulici napravio je galeriju slika ekipa i asova Proletera“, saopštio je Fudbalski savez grada Zrenjanina.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sahrana Dragiše Radovančeva je u četvrtak, 27. januara, u 13 časova, na Tomaševačkom groblju u Zrenjaninu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kada sumirate nekom život onda pišite istinu do kraja. Novac od milionskih transfera Ilije Ivića iz Proletera u C.Zvezdu, kao i Darka Kovačevića, njihov matični klub FK Proleter nikada nije video, kao ni reflektore koji su se godinama spominjali u to vreme, čak su i rupe za njih bili iskopani ali ništa. Dozvolio je da svojim radom Proleter finansijski propadne i kasnije nestane iz ovog grada.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport