• IDEMO U FINALE: Srpska reprezentacija zabeležila još dve pobede

    Veoma uspešan, po članice ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, bio je i drugi dan turnira koji se održava na zrenjaninskom Gradskom bazenu.   One su, naime, u okviru drugog i trećeg kola, u nedelju, 5. januara, ostvarile dve pobede. To im je otvorilo put da se, sa maksimalnim učinkom, danas u finalu bore za prvo mesto. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IDEMO U FINALE: Srpska reprezentacija zabeležila još dve pobede

    Veoma uspešan, po članice ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, bio je i drugi dan turnira koji se održava na zrenjaninskom Gradskom bazenu.

     

    One su, naime, u okviru drugog i trećeg kola, u nedelju, 5. januara, ostvarile dve pobede. To im je otvorilo put da se, sa maksimalnim učinkom, danas u finalu bore za prvo mesto.

     

    U okviru drugog kola, Srpkinje su juče u prepodnevnim satima savladale Izrael rezultatom 11:10 (3:1, 3:3, 2:5, 2:1).

     

    Odlično su naše reprezentativke otvorile ovaj meč, te su u dva navrata u drugoj četvrtini na svom kontu imale prednost od po tri gola razlike. Izraelke su u trećoj deonici uspele da dostignu zaostatak i pređu u minimalno vođstvo. Međutim, poslednji period ponovo je pripao Srpkinjama, što je omogućilo da se ostvari druga pobeda na turniru.

     

    ženska vaterpolo reprezentacija srbije
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U trećem kolu, koje je odigrano sinoć, rival Srbije bila je Slovačka. U pitanju je reprezentacija sa kojom će naša ekipa odmeriti snage i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

     

    Naše vaterpolistkinje tokom celog susreta bile su u prednosti i kontrolisale su meč. U drugom periodu imale su i četiri gola viška. Pokušale su Slovakinje da dođu do preokreta, u dva navrata se približile na samo gol zaostatka, ali sigurne devojke iz Srbije nisu dozvolile da u potpunosti ispuste stečenu prednost, što im je omogućilo da ostvare i treću uzastopnu pobedu, ovog puta rezultatom 13:10 (3:1, 4:3, 4:3, 2:3).

     

    U utakmici za prvo mesto, Srbija će snage ponovo odmeriti sa Izraleom, koji je nakon pobede u prvom kolu nad Slovakinjama, u trećem ubedljivo savladao Nemačku rezultatom 19:7.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport