• Golman Milan Glišin imao izuzetno uzbudljiv letnji prelazni rok

    Bivši golman Fudbalskog kluba Proleter 2006 iz Zrenjanina Milan Glišin imao je izuzetno uzbudljiv letnji prelazni rok. Zbog problema sa papirologijom, sedamnaestogodišnjak iz Srpske Crnje je u prethodnih mesec i po dana promenio čak tri kluba.   Prvo se zaputio u Republiku Srpsku, gde je zadužio opremu Romanije sa Pala, a onda i Tekstilca iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Golman Milan Glišin imao izuzetno uzbudljiv letnji prelazni rok

    Bivši golman Fudbalskog kluba Proleter 2006 iz Zrenjanina Milan Glišin imao je izuzetno uzbudljiv letnji prelazni rok. Zbog problema sa papirologijom, sedamnaestogodišnjak iz Srpske Crnje je u prethodnih mesec i po dana promenio čak tri kluba.

     

    Prvo se zaputio u Republiku Srpsku, gde je zadužio opremu Romanije sa Pala, a onda i Tekstilca iz Dervente. Ovih dana se, ipak, vratio u Srbiju i pridružio ekipi Timoka 1919 iz Zaječara, koja se takmiči u Zoni „Istok“, odnosno četvrtom nivou ligaških fudbalskih takmičenja u Srbiji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I devojke odmerile snage na turniru u malom fudbalu: „Nemoguća misija“ osvojila zlato

     

    – Otišao sam na Pale 6. jula i odradio celokupne pripreme sa Romanijom, članom Prve lige Republike Srpske. Međutim, zbog problema oko papirologije, s obzirom na to da sam još maloletan i da 18 godina punim tek u decembru, morao sam da promenim sredinu. Zato sam 15. avgusta otišao u Tekstilac iz Dervente, računajući da će tamo uspeti da srede dokumentaciju. Odradio sam svega četiri treninga i onda se ispostavilo da je jedino rešenje da se jedan od mojih roditelja prijavi u ovoj državi i bude sa mnom dok ne napunim 18 godina. Pošto je to neizvodljivo, jer moji roditelji žive u Srpskoj Crnji, odlučio sam da se vratim u Srbiju – priča za portal zrenjaninski.com Milan Glišin.

     

    On kaže da su treninzi na Palama bili odlični. Pripreme je obeležio jak tempo, sa kakvim do sada nije imao prilike da se susretne.

     

    – Odigrao sam i prijateljske utakmice za klub sa Pala. Jedna je bila u Vojkovićima, protiv ekipe Famosa, koju smo dobili 1:2, a ja sam branio celo drugo poluvereme – dodaje Glišin.

     

    milan glišin
    Foto: Privatna arhiva

     

    Već odradio trening u Zaječaru

     

    Naš mladi sagovornik je poželeo Romaniji i Tekstilcu sve najbolje u novoj sezoni i da ispune zacrtane ciljeve.

     

    – Hvala upravi i trenerima oba kluba što su bili korektni prema meni i što su me ispoštovali za ovo kratko vreme koje sam proveo tamo. Takođe, treneru Veljku Aleksiću, sa kojim sam imao priliku da radim na Palama, želim sve najbolje u nastavku karijere. U Tekstilcu su mi, inače, rekli da su mi vrata otvorena kada napunim 18 godina – ističe Glišin.

     

    Prema njegovim rečima, u planu je da u Timoku provede najmanje jednu polusezonu, dok ne napuni 18 godina.

     

    – Odradio sam trening sa momcima iz Zaječara i svi su me lepo prihvatili. Cilj nam je da se ekspresno vratimo u Srpsku ligu „Istok“. Nadam se da ću, koliko god budem mogao, pomoći klubu iz Zaječara da to i ostvari – naglašava Glišin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SVE JE SPREMNO ZA MUNDOBASKET: Meridianbet donosi BRUTALNE KVOTE!

     

    Na kraju dodaje da su ga putovanja tokom prethodnih mesec i po dana umorila ali da na sve ovo što je doživeo gleda kao na jedno veliko iskustvo.

     

    – Sve je to fudbal. Iako mi je teško što sam odvojen od kuće i porodice, želim da istrajem i da uspem jer obožavam ovaj sport – poručuje Milan Glišin, uz napomenu da redovno prati i svoje bivše klubove Begej iz Žitišta i Proleter 2006 iz Zrenjanina, kojima želi puno uspeha u novoj takmičarskoj sezoni.

     

    milan glišin
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport