• Fudbalskim klubovima Jedinstvo i Begej po 1,2 miliona dinara iz budžeta

    Fudbalski klubovi Jedinstvo iz Banataskog Karađorđeva i Begej iz Žitišta dobili su po 1,2 miliona dinara na konkursu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta, koji je raspisala Opština Žitište. Oba ova kluba takmiče se u Vojvođanskoj ligi „Istok“.   Fudbaleri Jedinstva i ove godine beleže sjajne rezultate. Posle 15 odigranih kola, jesenji deo prvenstva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalskim klubovima Jedinstvo i Begej po 1,2 miliona dinara iz budžeta

    Fudbalski klubovi Jedinstvo iz Banataskog Karađorđeva i Begej iz Žitišta dobili su po 1,2 miliona dinara na konkursu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta, koji je raspisala Opština Žitište. Oba ova kluba takmiče se u Vojvođanskoj ligi „Istok“.

     

    Fudbaleri Jedinstva i ove godine beleže sjajne rezultate. Posle 15 odigranih kola, jesenji deo prvenstva su završili prvi na tabeli, sa 32 boda, i ukupno deset pobeda. Begej trenutno zauzima deseto mesto na tabeli, sa 20 osvojenih bodova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vaterpolisti Proletera dokazali da su spremni za velike utakmice

     

    Opština Žitište je, inače, za sufinasiranje rada sportskih klubova sa svoje teritorije ove godine opredelila blizu 8,7 miliona dinara. Sredstva je dobilo ukupno 18 sportskih klubova i udruženja.

     

    Košarkaškom klubu Sveti Đorđe iz Žitišta dodeljeno je milion dinara iz opštinskog budžeta. Košarkaši Svetog Đorđa takmiče se u Prvoj regionalnoj ligi Sever – grupa A, i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli, sa 18 bodova, tri manje od prvoplasiranog Džokera iz Sombora.

     

    Po 800.000 dinara na pomenutom konkursu dobili su FK Napredak iz Česterega i KK Karađorđevo iz Banatskog Karađorđeva.

     

    Sportskom savezu opštine Žitište 4,5 miliona dinara

     

    Odbojkaški klub Hercegovina iz Ravnog Topolovca i Ženski odbojkaški klub Žitište mogu da računaju na po 450.000 dinara iz opštinskog budžeta, a 400.000 dinara je dodeljeno Klubu borilačkih sportova Spartanac iz Žitišta.

     

    Po 300.000 dinara dobili su fudbalski klubovi Omladinac iz Ravnog Topolovca, Budućnost iz Banatskog Dvora, 1. oktobar iz Srpskog Itebeja, Terekveš iz Hetina, Proleter iz Međe, Podrgmeč iz Žitišta, kao i džudo udruženje Banat iz Žitišta.

     

    Ženski odbojkaški klub Budućnost iz Banatskog Dvora dobio je na konkursu 150.000 dinara, a najmanje sredstava, po 70.000 dinara, dodeljeno je streljačkim družinama Begej iz Žitišta i Stari Begej iz Banatskog Dvora.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Opštinsko veće je donelo rešenje i da se Sportskom savezu opštine Žitište dodeli 4,5 miliona dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport