• Fudbalski klub Jedinstvo pred nastavak trke ostao bez uprave i 18 igrača

    Fudbalski klub Jedinstvo iz Novog Bečeja, koji je osnovan 1927. godine, trenutno preživljava najteže dane u svojoj istoriji. Klub je ostao bez sastava iz jesenje trke i veliko je pitanje da li će uopšte zaigrati u nastavku prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“.   Osim 18 igrača, u finišu prelaznog roka Jedinstvo su napustili i predsednik […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbalski klub Jedinstvo pred nastavak trke ostao bez uprave i 18 igrača

    Fudbalski klub Jedinstvo iz Novog Bečeja, koji je osnovan 1927. godine, trenutno preživljava najteže dane u svojoj istoriji. Klub je ostao bez sastava iz jesenje trke i veliko je pitanje da li će uopšte zaigrati u nastavku prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“.

     

    Osim 18 igrača, u finišu prelaznog roka Jedinstvo su napustili i predsednik Rudolf Guci i sportski direktor Dušan Milašinović. Milašinović je to učinio uz obrazloženje da problemi u klubu nisu od juče i da ne može da iznese veliki teret. Posle njega, povukao se i trener Siniša Todorović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Banat i Stenes savladali protivnike maksimalnim rezultatom

     

    Sekretar Fudbalskog saveza grada Kikinde i Opštinskog fudbalskog saveza Kikinda – Novi Bečej Ivan Šibul kaže za portal zrenjaninski.com da FK Jedinstvo još uvek nije zvanično odustao od nastavka takmičenja. Savezu, naime, do sada nije dostavio nikakav dopis.

     

    – Prošao je prelazni rok, 18 igrača je napustilo Jedinstvo i registrovalo se za druge klubove. U tom periodu Novobečejci nisu registrovali nijednog novog fudbalera. Imajući sve to u vidu, kao i da drugi deo prvenstva počinje za dve i po nedelje, pitanje je s kojim kadrom bi Jedinstvo moglo da nastavi takmičenje. Postoji jedino varijanta da se uključe veterani i mlađi članovi. Ipak, moja je prognoza da, po svemu sudeći, klub neće nastaviti takmičenje – kazao je Šibul.

     

    Klub prelazi u najnižu ligu?

     

    U slučaju da Jedinstvo ne nastavi takmičenje, rezultati iz jesenjeg dela biće izbrisani.

     

    – Ako odustane od dalje trke, klub bi pao dve stepenice niže, odnosno u najniži rang takmičenja. To je OFL Kikinda – Žitište – objašnjava Šibul.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Fudbalski klub Jedinstvo je, inače, posle 17 odigranih kola, jesenji deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“ završio na poslednjem, 18. mestu na tabeli. Novobečejci su sakupili ukupno 11 bodova, čak 29 manje od prvoplasirane Mladosti iz Omoljice. Pretrpeli su 12 poraza, tri puta su iz duela izašli kao pobednici, a dva puta su odigrali nerešeno.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport