Sport Vesti Zrenjanin

Familija Pavlov Tapavički je porodica za primer, u avgustu očekuje i prinovu

porodica pavlov tapavički

Porodica Pavlov Tapavički jedna je posebna zrenjaninska porodica. Zrenjaninci Biljanu Tapavički Pavlov i njenog supruga Predraga Pavlova – Pecu znaju kao vrlo uspešne sportiste. Maminim i tatinim stopama sasvim je sigurno krenuće i njihovi sinovi – četvorogodišnji Teodor i jednoipogodišnji Aleksa.

 

I Teodor i Aleksa, naime, sa tri i po, odnosno mesec i po dana, u kolicima i naručju, već su istrčali svoje prve trke zadovoljstva na novosadskom i zrenjaninskom polumaratonu.

 

porodica pavlov tapavički

 

– Nama je sport u krvi. Ja sam prvo počela da se bavim plivanjem, pa sam, kada sam imala sedam godina, prešla na džudo, i u međuvremenu sam postala nosilac crnog pojasa prvi dan. Nakon toga, počela sam da treniram sambo. To je ruska odbrambena veština bez oružja. I tu sam imala uspeha kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Usledilo je rvanje slobodnim stilom, pa sportski džiu džicu – kaže za portal zrenjaninski.com Biljana Tapavički Pavlov.

 

Baš baveći se džiu džicom, Biljana je upoznala svog sadašnjeg supruga.

 

– Predrag se bavio karateom, pa dizanjem tegova, i do pre nekoliko godina je držao državni rekord. Onda je počeo da trenira džiu džicu i na kraju ninđucu, u kom ima crni pojas prvi dan. I Peca ima mnogo medalja i sa državnih i sa međunarodnh takmičenja – ističe Biljana.

 

porodica pavlov tapavički

 

Dani isupunjeni raznim aktivnostima

 

Porodici Pavlov Tapavički ne padaju teško dani u vanrednom stanju.

 

– Imamo dvorište i baštu, u kojoj smo posadili povrće. Teodor i Aleksa crtaju, boje, ljuljaju se, pravimo zajedno ukrasne kamenčiće. Tatu povremeno pustimo da radi u svom studiju. Zajedno vežbamo, jer imamo opremu u kući. Sigurno je da će i naši dečaci biti sportisti, ali kojim će se sportom baviti, prepustićemo njima da izaberu. Ono što je sigurno je da će krenuti od plivanja, jer i Peca i ja smatramo da moraju da znaju da plivaju – ističe Biljana.

 

 

Porodica Pavlov Tapavički u avgustu očekuje prinovu, a Teodor i Aleksa će dobiti sestru. Biljana se, od kada je postala mama, kako sama kaže, bavi fitnesom, a treninge drži mamama i bebama.

 

– Sport je divna stvar i preporučujem mamama da vežbaju zajedno sa bebama. To je i svrha mojih treninga, da vežbaju a da ne moraju da bebe ostave nekom na čuvanje, nego da to svi radimo zajedno – završava Biljana Tapavički Pavlov.

 

porodica pavlov tapavički

 

Podeli članak
sinovoz
FAM