• EVROPSKO PRVENSTVO RAZVIJA TURIZAM: Ogroman broj modelara odseda u ovdašnjim hotelima

    Događaj organizuje Vazduhoplovni savez Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ARADAC – Ovog leta će se u Aradcu, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, održati Evropsko prvenstvo slobodnoletećih modela na kojem učestvuje oko 300 takmičara iz više od 20 zemalja. Takmičenje će biti održano od 13. do 20. avgusta, a teren na kojem se održava prvenstvo je u ataru Aradca, na oko šest kilometara od Zrenjanina.

    aradac-aviomodelari

    – Ovo je jedan od kvalitetnijih terena u Evropi koji je još pogodan za takmičenje vazduhoplovnih modelara u klasama F1A, B i C. Sa dolaskom ovako velikog broja takmičara, ostvarićemo oko 3.000 pansiona, uglavnom u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu i Kaštelu u Ečki. Ovo je velika stvar za Srbiju, ne samo u sportskom, već i u turističkom pogledu, i stoga smo srećni što smo naišli na veliko razumevanje i podršku kod rukovodstva Grada Zrenjanina – kaže direktor Evropskog prvenstva Nikola Borovac.

    Svečano otvranje takmičenja, uz muzički program, planirano je za 14. avgust na centralnom trgu u Zrenjaninu. Na ovu svečanost će se nadovezati i druge manifestacije u gradu, poput „Dana piva“. U organizaciji ovog takmičenja veliku podršku su pružili Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, lokalna samouprava, Crveni krst iz Zrenjanina, volonterska organizacija koja funcioniše pri Sportskom savezu Zrenjanin i policija.

    aradac-aviomodelari

    Inače, Srbija je već godinama u generalnom plasmanu u prvih deset u klasi F1B.

    – Lično očekujem da u ovoj klasi za Srbiju bude medalja i u pojedinačnom i u ekipnom plasmanu. Ne bi trebalo zaboraviti da smo na Evropskom prvenstvu u Rumuniji bili treći ekipno, a da je naš takmičar Svetozar Gostojić osvojio medalju i na Svetskom prvenstvu. U klasi F1C ne bi bilo veliko iznenađenje da uzmemo ekipno bronzanu ili srebrnu medalju – prognozira Borovac.

    Pre nego što ukrste modele na Evropskom prvenstvu, dan ranije će na istom terenu najbolji evropski modelari imati prilike da se okušaju na takmičenju za svetski kup – Memorijalu „Đorđe Žigić“ koji se organizuje 49. put. Oko 150 takmičara se već prijavilo i planiraju da iskoriste ovaj događaj kao jak trening i priliku za upoznavanje sa terenom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport